+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Geniş kapsamlı hybird Rehberi

Standart STR Based Hybrıd Cold Bowman Yapılandırma Rehberi

ÖNSÖZ

Öncelikle söylemeliyimki str based hybrıd karakterlerin türü ne olursa olsun her zaman ( çoğunlukla) ya kendini bilmezlerce aşağılanmış ya da uslupla efendi kişiler tarafından yİne uygun bir dille iyi sonuç alınamaz şeklinde yorumlanmıştır...Ne şekilde olursa olsun ( gene çoğunlukla) str basedların olumsuzlukları ön plana çıkarılıp bazende
    bilmeden eleştirilmiştir.Ancak bu rehberde temennim sadece bowman değil diğer str yapılandırmalarında hybrıd olabileceklerini güzel bir biçimde olabildiği kadar anlatmak ve benimsetmektir...

Her zaman karşımıza tabir-i caizse 'PURE' cılar çıkacaktır....Hiçbir zaman savundukları pure ınt/str yapılandırmasında haksız değildirler....Ancak sadece onu yapılandırmayanlar hybrıd için 'berbat' gibi tabirlers kullanmaları ,başarılı omalarına hiç ihtimal vermemeleri ve boşa zaman kaybı saymaları hiçte hoş değildir....

Bahsettiğim bu şahıslar oyun içinde olmasa da ağırlıklı olarak forumlarda kafanızın karışmasına ve karakterinizden zamanla soğumanızı sebep olacaktır.Size önerim bu oyunu sadece bir 'oyun' olarak görmenizdir.Bu şekilde düşünüp kendinizle ve fikirlerinizle barışık olursanız bunlardan etkilenme riskiniz çok azalır.Öbür türlü kafanız çok karışacaktır ve reel yaşamınızı etkileyecektir.

Etrafınızdan duyduklarınız sizi yanılymasına izin vermek hata olur.Sizde biliyosunuz ki bu bir oyun...

Bölüm 1:Neden Str Based Hybrıd, PureSTR Değil ???

Yapılandırmada her lwlda karakterimize gelen 5 stat poıntten, kullanma hakkımızın olduğu 3 ünü; 2 str 1 ınt şeklinde dağıtıyoruz.Önce bakınca çok saçma geliyor.Hayır sadece acemi oyuncular tafaından değil bazen deneyimli oyuncular tarafından bile...İlk yaptığım yapılandırma rehberinde de hybrıd yapılandırmayı anlatmıştım ve bazı benden deneyimli ark.lar
    bile bu şekilde stat dağılımının yanlış olduğunu boyle yaparsam saldırı gücümün düşeceğini söylemişlerdi.O zaman düşüncemi tam destekliyememiştim.
    Biliyorumki ilk bakışta bu dapılım sadece hp kaybına,Physical balance düüşüne nedne oluyor gibi görünüyor.Bu söylenenler doğrudur ama bardağın boşuna bakdığımızda gördüklerimizdir sadece bunlar....Oysa dolu kısıma baktığımızda göreceklerimiz hiç de hafife alıncak gibi değildir.

Neyse uzatmadan açıkca anlatayım...

İster bir blade ister bir spear olsun bütün chinnese silahların magical attack power, physical attack powerdan yüksektir.Dolayısı ile her lwlda verdiğimiz ınt poıntler sayesinde bu güç farkını daha iyi bir şekilde kullanabiliriz.Ancak bunu yaparken bir unsura daha gereksiniğm duyarız;IMBUE
    Imbue(el yakması), çoğumuz tarafından bilindği gibi magical attack power ı ksıa bir süreliğine belli oranda arttıran bir force skillidir.Verdiğimiz ınt poıntlerle karakterimizn silahsız magical atağını güçlendiriyoruz.Bu sayede ımbue ile çok dha fazla vuruş gücü yakalayabiliyoruz.Ve buna silahlarımızda ki magical attack poınt üstünlüğü eklenince Str based hybrıdlerin saldırı güçlerinin pure strlere karşı üstünlüğü kim ne derse desin çok fazla oluyor.....

Büyü güçlerimiz, Güç (Str) yapılarına göre daha fazladır; büyü(Int) yapılarına göre daha zayıftır. Aynı şekilde güç özellikleri de Int yapılarına gmre daha fazladır; fakat Str yapılarına göre daha zayıftır. Amacımız ise giysi, takı ve silahlarının artı puanlarından yararlanarak güç dengesini %100'e çekmek ve olabilecek en yüksek büyü dengesine sahip olabilmektir.

Sanırmsam burası tamam oldu

Bölüm 2:VS Pure Str Bowman
    Çok uzatmak istemiyorum.Temel farklar;

Daha fazla vuruş gücü,
    Daha az hp,daha .ok mp,
    Crıtıcallerden daha az yararlanabilme

(misal ben normal 1000 vurup crıt.le 1400 vutuyosam, pure str 800 vuruyoken 1300 vuruyo,aradaki saldırı bonusu farkı 100 oluyor.Lwl yükseldi,kçe bu fark gittikçe çoğalıyor...Bunun sebebi bizim lwl larda verdiğimiz ınt statların Physical balanceyi düşürmesidir.)

Not: Bir önceki bölümde değindiğim gibi giysi,takı ve silahlarımızda str bonusa (blueye ) önem vererek physicak balancemizi %100 e çekebilirsek bu fark oldukça azalır.

Bölüm 3;Vs Monster

Değinmeye değer en önemli noktalar;

Cold ımbue olduğumuz için lwlımız mosnterlar bir kez ible vuramdan ölürler, hatta kenidimizden 10-15 üstü monsterlar bile kesememimiz mümkün !!!!!!

Diğer str buıldlere karşın oldukça hızlı kasabilirz.

Ayrıca monsterlara aynı lwl da aynı satandarta sahip ıtemlere sahip olan ınt sword karakterlerin vuruşlarının üstüne çıkabilir,critical vuruşlarımızla ise spear nukerlerin bile ulaşamayacağı damageler verebiliriz ,!!! ( çok iyi hatırlarım lwl 32 zerk +strong bow + cold ımbue+crıt 4800 civarı vurmuştum yanımdaki spearlar ise 2900 civarı ancak vuruyorlardı)

(Not:Yalnız nukerlerin saldrıı gücünü ancak strong bow skiliyle geçebiliriz,diğer skillerle anca kcrıtıcal vurarak eşit değere ulaşırız ya da ulaşamayada biliriz

Bölüm 4;PVP

Pure Int Spear/Sword + Shıeld:

Kendi lwlınızdaki spearlara strong bowla tek çekebilir, hatta crıtle kesinlikle tek geçersiniz.5-6 Lwl yüksek osla bile yatırabilme olslığı yüksektir.

Ancak swordlar için bunu soylemek çok zor ne yazıkki.Bu yapılandırmaya karşı yinede % 55 - 60 gibi bir şansımız vardır.

Ciddi olarak ınt karakterlere karşı pek bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.....

Glavıe/Blade+Shıeld:

Glavıe karaterlerle de büyük bir sorun yaşanacağını pek sanmıyorum.Hatta ben 37 lwlda 41 lwl glavıeyi yatırmıştım.Siz niye yapamayasınızki !!!

Bladelere karşı işimiz zor..Pvp de en çok zorlanacağımız karkaterdir.Verdğimiz ınt statlardan dolayı canımız düşüktür.Ve diğer karakterlerde işe yarayan magical attack özelliğimiz bunda savunma karkateri olduğu için pek işe yaramayacaktır.Burada herşey sizin tecrübenize kalmıştır

Genel olarak pvp de oldukça güçlü bir çardır.Cold ımbue ile 10-20 lwl üstünüze bile çok can sıkıcı anlar yaşatabilirsiniz!!!!!

Bölüm 5 ; Skiller

fORCE

Force skillerinde bana göre yetrli olan skill grupları sadece Cold ve Lighttır.Ancak cold ımbu fikrinden hoşlanmıyanlar için kötü bir haberim varİ; sizin 3 skill grubunuda maxlamanız gerekecektir !!!Ona göre kararınızı verirsiniz

Cold ve Lightı yeterli görmemin sebebi bow krakterimle temel stratejim olan; '' Rakibini yawşlat ve hızlı ol.....'' dır.

aNA Skill ;CoLd
    Imbuemiz de buradan olcağı için ana force skilimiz coddur.İşte coddaki en işe yarar skillerimiz.

Frost Guard Serıes:Sınırlı sğre boyunca fiziksel savunma gücümüzü arttıracktır.Hp miz pure strlere göre daha az olduğundan oldukça işimize yarar bir skildir.Max...

Cold Armor Serıes Pasif)Sürekli oalrak fiziksel savunma gücümüze arttırır.. yukraıdaki nedenle yine bu skill oldukça işimize yarar....Max...

Snow Shıeld Serıes Yeni)Aslında bu skill tamamen ınt yapılandırmalara yoneliktir ancak mp miz diğer strlere karşın daha yüksek olduğu için kullandığımız takdirde ekranımıza sürekli 'mp bitti ' şeklinde yazılar görmeyiz.. Ayrıca bu da diğer pure str yapılandırmalar karşı bir üstünlük olarak görülebilniir...Max...

Frost Nova Serıes:Aslında çok işlevsel olmamasına karşın,özellikle party monsterlarda ve giant monsterlarda çok işe yrayabilir.Max değil ama uplamamaızda yarar var...

Ayrıyten özellikle zevk i,için Snow storm serıes skillerini de kullanabilrsiniz

Light:

Özellikle hızlandırıcı ve magical attack bpnusu veren skilleriyle bizim için vazgeçilmezdir

Piercing Force Series:Magical saldırı gücümüze arttırır ve saldırı gücümüze oldukça iyi katkı sağlar..Max....

Wind Walk Series: Bu skill grubu halk arasında taban atma ve ışınlanma diye iki bölüme ayrılır.(Açıkçası ben de bilmiyorum terimsel ifadelerini)Skiller bizim için harikadır. Kesinlikle maxxxx...

Concentration Series: Parry ratio bonusu sağlar... Up

Heaven's Force Series(Pasif)yukardakilerinaynı sı geçerlidir....

Fire

Diğer bir ana skill alternatifi fire ....Colda göre çok daha fazla hasr verebilirsiniz ...(ama ben cold yanlısıyım)

Fire Shield Series:Bu skill status effect alma etkisini azltır işe yarayabilir.Eğer ana skill olarak fire seçtiyseniz up...

Flame Body Series: Fiziksel saldırı gücünü belli bir süreliğine % şeklinde arttırır.Max....

Fire Protection Series: Nuker karakterlere karşı çok kullanışlı bir skilldir.Max...

Flame Devil Force Series (Pasif)Flame Body serıesle aynı gprevi pasif olarak yapar max....

Weapon Skilleri

Anti Devil Bow SeriesTemel bowman skili...Crtıleriyle nam salmıştır Tabiki de max...

Arrow Combo Attack SeriesCold ımbuemizin ana destekleyicisidir.Oldukça işe yarardır.Az hasr verir gibi görünsede oldukça seridir..Ayrıca son eklenen book4 skilide bowmanlar için çok önEmlidir.Çünkü konck-back etkisi oluğ bu etkinin gerçekleşme olsalığı her bir arrow içindir...
    Max tabiyki ....

Hawk Training SeriesSadece attack rating bonusu veren skilleri, bizim için çok önemlidir.Crtıcal vurma olaslığımızı arttırır.Max....Black ve ya lighting hawk iiçin bpşa sp harcamaya değmez...

Break Heaven Arrow SeriesAtış menzilimizi arttırı.Sormaya bile gerk yok max...

Strong Bow Series: En önemli skilimiz diyebiliriz.OLdukça yüksek hasarlar verilir. %350 güçlendirilmiş oalrak çok kuvvetli vuruşlar yapar.Kesinlikle ve kesinlikle maxxxxxxx.

+ bir skill oalrak Explosion Arrow Series ı öneririm... Giantlarda vurmak için daha fazla skillere ihtiyaç duyarsınız diye

Bunun haricinde oluşturduğunuz stratejileere göre diğer skilleride açailirsiniz..

Bölüm 6;Giysiler,takılar
    Yapılandırmamızda verdiğimiz ıntler doğal olarak sadece mag. saldırı gücümüze değil,mag.savunma gücümüze de etki ettiği için en uygun gisyi türü prodectordür.Kesinlikle prodector oneriririm.Zaten 80 wlldada bu seçimden dolayı rahatlık çekerisinz çünkü garment in yanı sıra çok daha ucuzdur bu setler....

Takıalrınızda ise lwlı bir yana bırakıp bulabildiğiniz maximum blue str özelliklerini aramak en uygunudur.Böylece physical balancemizi geliştirebiliriz.

Zaten genel olarak pazarda daha çok vakit geçirmeniz önerimdir.Pazarda bulabilidğiniz en iyi bluelei ıtemleri alın.Özellikle str blueye çok onem werin.Zaten artı kstall stall gezmenize de gerek yok hemn stall netwoktan halledebilisiniz.

İşte KARAKTERİMİZi;

kaynak

Kaynak

http://www.dikmen.org/silkroad-online-karakter-yapilandirma/25385-str-based-hybrid-cold-bowman-yapilandirma-rehberifire-imbue.html

Konu SCARFACE tarafından (13-08-2009 Saat 11:28 AM ) değiştirilmiştir.

Skiller vs eski.Haliyle bu rehberde eski

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

eski ama yerine konulabilir

yararı olabilir ama eski ... skiller 80 deyse bide epey bi eski...
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

V.I.P. QeloqS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eğer daha güncel bi konu çıkarsa bu konu çöpe gider.. ama benim bölümüm diil ben karışmiim

editlenmiş ve içerik değiştirilmiştir

STR Based Hybrıd Cold Bowman Yapılandırma Rehberi

başlık böyle yazılırsa sevinitim ben beceremedim
    Konu SCARFACE tarafından (13-08-2009 Saat 11:28 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: İkinci mesaj birincisi ile birleştirildi (otomatik)

+ Konuyu Cevapla