1.6 GB için değermi bu oyun?
Herkes farklı düşünür. Saygı duyulur. Bu konu üstüne başla derim. Karşımdaki insan hoşlanmaz, sevmez dumur kalırım. Bu nedenle çok yorum yapmayacağım ve oyunu tanıtacağım. Karar sizin.
Şu ana kadar bir çok MMO denemiş biri olarak bilmediğim bir dünyada kendimi kaybetme ve ilk MMO hissini yaşadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Yinede oyunun grafikleri sistem gereksinimleri ile doğru orantıda. Bu zaman zaman sizi sıksada içinizdeki oyuncunun kanlarında biraz nintendoculuk varsa oynanabilirliği ön plana alabiliyor ve oyundan zevk almaya başlıyorsunuz.
Oyun tamamen Türkçe. Buda kendinizi tamamen o dünyaya kaptırıp birşeyler anlamanıza olanak sağlıyor. Görevlerin sadece son bölümde yazılan istenilenler bölümünü okuyup görev görev gezen ve oyun oynuyorum diyenlere bir bildiride bulunalım. Bu oyunu aralıksız 11 saat oynadığımıda belirtmeden geçmeyeyim. Yazının ilerleyen kısımlarında karar vermenizi kolaylaştıracak bilgiler sunacağım.
Ne Bekliyordum? Ne buldum?
Yakın zamanda açtığım Neden ortaçağ MMOlarını oynuyoruz? başlıklı konumdan gaza geldim ve bu bölümü istedim. Kararlıydım ve bu türde oyun oynayan arkadaşlarımında düşünceleri ile başlamış kadar bilgi edindim.
Ama aklımda bir soru vardı. Fizik motoru... Bu soru download süreci boyunca aklıma takıldı. Tom Clancys Hawk vs. yapımlarda tatmin edici bir fizik motoru konulur. Karşımda bir online oyun duruyordu ve beklentilerimide kısmak mecburiyetinde idim. Oyunun oynanabilirliği doğrudan etkileyen bu etmen neyseki tatmin edici düzeydeydi. Uçağı uçurduğunuz hissine kapılmasanızda kaya, kemik gibi tip tip yerlere daldığınızda adrenalin seviyeniz yükselebiliyor.
Oyunu pek araştırdığımı söyleyemem ama bir trailere, arkasındanda kontrol sistemine baktım. Uçağın kontrolünün mouse ile sağlandığını görünce aklıma "bilsem yıllar önce başlardım" dediğim birşey dank etti. PVP sistemi... Her oyunun olmazsa olmazı bu sistemde gördüklerim aşırı tatmin ediciydi. Her ne kadar ezildiysemde () hiç bozulmadım ve oyunun büyüsüne kapılmış durumdaydım. Gemim yere vurduktan sonra tek birşey düşünüyordum. İntikammm (
) . Bir PVP sisteminde bile büyülendiysem grafiklere bakmadan savaşın nasıl olabileceğini kestirebiliyorum. Özellikle formasyon sistemleriyle ve düzgün komutlarla yönetilen bir 1500x1500 taraf savaşı bizi saatlerce ekran başına kitler kanımca.
Skill sistemi
Skill sistemi İstanbul Kıyamet Vakti adlı oyundakina benzer bir sistem. Her skill level'ı geldiğinde açılıyor, level'ı geldiğinde upgrade ediliyor. SSkill sisteminin pek tatmin edici olduğunu söyleyemem. Yinede bir uçağın kanadına balyoz alıp kritik vuramayacağını düşünürsek gayet yerinde ve mantıklı skiller ile donatılmış bir skill sistemi söz konusu. Bir skillden örnek vereyim. Yer bombardımanı adlı skilli açtığımızda gelişmiş silah olarak füzemiz yere bomba yağdıran bir füzeye dönüşüyor. Ben bir SS ile sizleri aydınlatayım. Buff türü can, kaçış hızı vs. arttırmaya yönelik skillerin ağırlıkta olduğunu belirteyim.
SS'in üst bölümünde bu skill'in imleci var. Bu alana bomba yağdırabiliyorsunuz. Alt kısımda ise üstüne bomba yağdırdığım yaratıkları görebilirsiniz.
Stat sistemi
Özgürsünüz. Geminiz ağır türden ise manevra kabiliyetine puan yatırarak bu açığınızı kapatabiliyorsunuz. Herhangi bir rehber türü paylaşım bulamadım.
Özgünlük...
Klasa bağlı değiliz. Ben B gear'ım. Takabileceğim silahlar knight online'ın assassin'i gibi iki tür değil. Çeşit çeşit türde silah var. Gemimizi ağırlığınca silahla donatıp manevrayı düşürür ve savaşlarda kaçılması gereken bir gemi yapabiliriz. ve en önemlisi bunu destekleyen bir stat sisteminin olması.
Laggg... Baş belası Laggg...
Oyunda varmı, hayır. Phoneix serverının doluluğu yarının üstüne çıkmıyor. Gayet sağlıklı bir sistem. Download hızımın 5 kbps'e düştüğü zamandada sadece biraz takılarak oynadım.
Birde bir sorum var. Yazımı nasıl buldunuz? Okurken sıkıldınız mı? Veya okudunuzmu![]()

. Bu oyunu aralıksız 11 saat oynadığımıda belirtmeden geçmeyeyim. Yazının ilerleyen kısımlarında karar vermenizi kolaylaştıracak bilgiler sunacağım.
) . Bir PVP sisteminde bile büyülendiysem grafiklere bakmadan savaşın nasıl olabileceğini kestirebiliyorum. Özellikle formasyon sistemleriyle ve düzgün komutlarla yönetilen bir 1500x1500 taraf savaşı bizi saatlerce ekran başına kitler kanımca. 
. Buff türü can, kaçış hızı vs. arttırmaya yönelik skillerin ağırlıkta olduğunu belirteyim.

Alıntı

Yinede SSlere bakıp karar ver derim.