+ Konuyu Cevapla
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: AirRivals İzlenimlerim

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart AirRivals İzlenimlerim

1.6 GB için değermi bu oyun?

Herkes farklı düşünür. Saygı duyulur. Bu konu üstüne başla derim. Karşımdaki insan hoşlanmaz, sevmez dumur kalırım. Bu nedenle çok yorum yapmayacağım ve oyunu tanıtacağım. Karar sizin.

Şu ana kadar bir çok MMO denemiş biri olarak bilmediğim bir dünyada kendimi kaybetme ve ilk MMO hissini yaşadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Yinede oyunun grafikleri sistem gereksinimleri ile doğru orantıda. Bu zaman zaman sizi sıksada içinizdeki oyuncunun kanlarında biraz nintendoculuk varsa oynanabilirliği ön plana alabiliyor ve oyundan zevk almaya başlıyorsunuz.

Oyun tamamen Türkçe. Buda kendinizi tamamen o dünyaya kaptırıp birşeyler anlamanıza olanak sağlıyor. Görevlerin sadece son bölümde yazılan istenilenler bölümünü okuyup görev görev gezen ve oyun oynuyorum diyenlere bir bildiride bulunalım . Bu oyunu aralıksız 11 saat oynadığımıda belirtmeden geçmeyeyim. Yazının ilerleyen kısımlarında karar vermenizi kolaylaştıracak bilgiler sunacağım.

Ne Bekliyordum? Ne buldum?

Yakın zamanda açtığım Neden ortaçağ MMOlarını oynuyoruz? başlıklı konumdan gaza geldim ve bu bölümü istedim. Kararlıydım ve bu türde oyun oynayan arkadaşlarımında düşünceleri ile başlamış kadar bilgi edindim.

Ama aklımda bir soru vardı. Fizik motoru... Bu soru download süreci boyunca aklıma takıldı. Tom Clancys Hawk vs. yapımlarda tatmin edici bir fizik motoru konulur. Karşımda bir online oyun duruyordu ve beklentilerimide kısmak mecburiyetinde idim. Oyunun oynanabilirliği doğrudan etkileyen bu etmen neyseki tatmin edici düzeydeydi. Uçağı uçurduğunuz hissine kapılmasanızda kaya, kemik gibi tip tip yerlere daldığınızda adrenalin seviyeniz yükselebiliyor.

Oyunu pek araştırdığımı söyleyemem ama bir trailere, arkasındanda kontrol sistemine baktım. Uçağın kontrolünün mouse ile sağlandığını görünce aklıma "bilsem yıllar önce başlardım" dediğim birşey dank etti. PVP sistemi... Her oyunun olmazsa olmazı bu sistemde gördüklerim aşırı tatmin ediciydi. Her ne kadar ezildiysemde () hiç bozulmadım ve oyunun büyüsüne kapılmış durumdaydım. Gemim yere vurduktan sonra tek birşey düşünüyordum. İntikammm () . Bir PVP sisteminde bile büyülendiysem grafiklere bakmadan savaşın nasıl olabileceğini kestirebiliyorum. Özellikle formasyon sistemleriyle ve düzgün komutlarla yönetilen bir 1500x1500 taraf savaşı bizi saatlerce ekran başına kitler kanımca.

Skill sistemi

Skill sistemi İstanbul Kıyamet Vakti adlı oyundakina benzer bir sistem. Her skill level'ı geldiğinde açılıyor, level'ı geldiğinde upgrade ediliyor. SSkill sisteminin pek tatmin edici olduğunu söyleyemem. Yinede bir uçağın kanadına balyoz alıp kritik vuramayacağını düşünürsek gayet yerinde ve mantıklı skiller ile donatılmış bir skill sistemi söz konusu. Bir skillden örnek vereyim. Yer bombardımanı adlı skilli açtığımızda gelişmiş silah olarak füzemiz yere bomba yağdıran bir füzeye dönüşüyor. Ben bir SS ile sizleri aydınlatayım . Buff türü can, kaçış hızı vs. arttırmaya yönelik skillerin ağırlıkta olduğunu belirteyim.

SS'in üst bölümünde bu skill'in imleci var. Bu alana bomba yağdırabiliyorsunuz. Alt kısımda ise üstüne bomba yağdırdığım yaratıkları görebilirsiniz.

Stat sistemi

Özgürsünüz. Geminiz ağır türden ise manevra kabiliyetine puan yatırarak bu açığınızı kapatabiliyorsunuz. Herhangi bir rehber türü paylaşım bulamadım.

Özgünlük...

Klasa bağlı değiliz. Ben B gear'ım. Takabileceğim silahlar knight online'ın assassin'i gibi iki tür değil. Çeşit çeşit türde silah var. Gemimizi ağırlığınca silahla donatıp manevrayı düşürür ve savaşlarda kaçılması gereken bir gemi yapabiliriz. ve en önemlisi bunu destekleyen bir stat sisteminin olması.

Laggg... Baş belası Laggg...

Oyunda varmı, hayır. Phoneix serverının doluluğu yarının üstüne çıkmıyor. Gayet sağlıklı bir sistem. Download hızımın 5 kbps'e düştüğü zamandada sadece biraz takılarak oynadım.

Birde bir sorum var. Yazımı nasıl buldunuz? Okurken sıkıldınız mı? Veya okudunuzmu
    Konu pℓαтooи tarafından (19-07-2009 Saat 10:04 PM ) değiştirilmiştir.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

cok güzel anlatmıssın da korkuorum shaiya gibi bisey cıkcak
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

Süper Moderatör

Alıntı akifarvas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok güzel anlatmıssın da korkuorum shaiya gibi bisey cıkcak
    Sen bilirsin Yinede SSlere bakıp karar ver derim.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

evet öyle yapcam Joy(gay)max autologin sisteminide getirdi cok iyi dedik. Ama bu oyunlarıda anlasıldı 3500 de 3498 oldugunda bile bos yer var demiyor serverda rev den bakabilirsniz
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

Süper Moderatör

*SSler eklendi

Yazmıyorum yani..

Server neydi senin Mert ?

bilgi

Bilgi

Benim Müzik Arşivim.24 Klasör. Arşiv

Beni hatırlamanız dileğiyle...

Süper Moderatör

Alıntı Ratchet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Server neydi senin Mert ?
    Phoneix.

Yazmıyorum yani..

V.I.P. Minarytha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ya bende baya önce oynuyordum ama tek başına oynayınca sıkılıyor insan
    Ne kadar dönersen dön,g.t yine arkandadır

Süper Moderatör

Alıntı Lhankpentos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bende baya önce oynuyordum ama tek başına oynayınca sıkılıyor insan
    Her oyun tek başına oynandığında sıkıcıdır. Ama senaryoda var denilemez. Oynuyoruz daha. Bakalım 1 ay sonra pc'de duracakmı

Yazmıyorum yani..

Süper Moderatör

Alıntı AnıL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oyunun Adı yok oyununu bırak ne yapıcan Adı BıLe iqrenc simdi ilk oLarak silkroad.onlıne oynucan sonra bırakmak istemıcen we baqımLı olucan bn bırakmaya calısıom ama counter yaptm bıras countere sardım sımdı bunu bırakamıom bnce hıc oynamayaLım onLine Oyun Mert xD
    olmayan adı bile iğrenç . Ha ha, güldüm. Bu konuya bir bak. Sonra gel konuşalım

Yazmıyorum yani..

V.I.P. QeloqS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

güzel ve zevkli bi oyuna benziyo ama boyutuda biraz tuzlu geldi... nese bakıcaz artık...

Forum LvL 1 - 20 zzaber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben daha dün idirip kurdum başladım şimdi 20 lvl oldum gayet zevkli sıkılınca taşların arasına girip aksiyon yaratıyom 8)
    KARAHAN u1

hasobaba
    Misafir

S.A
    öncelikle böyle güzel bir site için gerçekten kutlarım sayın yöneticileri
    bende Airrivals oynuyorum başlayalı 3 ay felan oldu beni açtı metin2 gibi sıkıcı standartların dışına çıkamayan sürekli aynı şeylerin oldugu bir oyundan sonra bana çok zevkli geldi özellikle ülke savaşları yada diger ülkeden birisini kestiginiz zaman exp almanız felan çok güzel ama oyun çok büyük ve karışık zırhları takınca geminiz şeklinin tamamen degişmesi ayrı bir zevk lvl alıp hemen yeni zırhı takmak istiyorsunuz sadece kendiniz kastıgınız zaman zarar ediyorsunuz diger bir çok oyunda parti kurdugunuz zaman exp bölünürdü onun için genelde yanlız kasmayı tercih ederdi herkes ama burda 6 kişilik (parti) form kurdugunuzda wxp %20 artıyor buda daha hızlı kasmanızı ve arkadaşlıklar kurmanızı hızlandırıyor denemenizi tavsiye ederim

+ Konuyu Cevapla