+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Neden Orta Çağ MMOlarını oynuyoruz?

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Neden Orta Çağ MMOlarını oynuyoruz?

Neden neden neden nedennnn???

Bunu kendime defalarca sordum. Nedir bu mmorpg oyunlardan bulduğumuz? Nedir bu ortaçağ merakı, nedir bu kap kılıcı dal meydana durumu? Nedir bu standartlaşmış MMORPG dalı? Nedir bu her girdiğimiz oyunda aynı statları hiç araştırma yapmadan dağıtmak, karakter gelişimimizde hiç hata yapmamak? Hiç oyun dünyanıza farklı bir soluk getirmeyi, ilk mmorpg oyununuzun tadını tekrar hissetmeyi düşündünüz mü? Karşımızda Online oyunların keşfedilesi bir dalı daha duruyor. Bu dalda ileri çağ mmorpg oyunları.

Uçsuz bucaksız dünya wars

Uzaydan korkuyormuyuz? Uzayın uçsuz bucaksız derinliklerinde kaybolmaktan mı korkuyoruz? Bunu anlayamıyorum. "World of warcraft dünyası sınırsız ne güzeel" sözleri dolanıyor aklımda. Ama benim ortaçağ mmorpg oyunları arasında kendimi kaybettiğim, bizim sitemizin oyun listesinde bile kaybolduğum oldu. Bir sağlam mmo çıkarıyorlar ortaya. Türevleri sağlam oyunun karakter sayısını geçiyor. Haksızmıyım?

Size şimdi bir kaç büyük oyun yapım firmasının sitesini vereceğim.

Gpotato ijji Aeriagames

Bu sitelere bir göz atın. Hepsi ortaçağ MMORPG oyunu değil mi? Aeriagames'taki twelve sky 2 oyununa bakın. Bu oyun GGC tarafından Ülkemizde Türkçe'miz ile yayınlanmakta olan KARAHAN ONLİNE oyununun temelinin bu oyun olduğunu sanırım biliyorsunuzdur.

Herkesin seçimi farklıdır.

Saygı duyulur, duyulmasıda gerekir. Benim görüşüm bu oyunlarıda tatmanız. Girdiğiniz her 5 mmorpg ortaçağ oyunundan dördü arasında senaryo dışında 7 fark bulamazsınız. Aynı karakter sistemi, aynı skiller, aynı statlar vs... İlk girdiğiniz mmorpg oyunu hatırlıyorsunuzdur. Size mutlaka keşfedilecek uçsuz bucaksız bir dünyanız olduğu ve öğrenilecek çok şeyinizin olduğunu hatırlayın. İlk mmorpg oyunumuzun yeri başkadır değil mi? Neden farklı bir soluk olan EVE online, AirRivals gibi oyunları denemiyorsunuz? Hayatınızdaki ilk mmorpg oyunun zevkinin benzerini yaşayacağınıza eminim.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

ya demekki oynayanı cok oluyor orta çağ oyunlarının ve bencede ortaçağı konu alan oyunlar daha güzel...
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

V.I.P. The Assasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hepside orta çağ oyunu diil canım
    bazıları sallama bi hikaye uyduruo
    uzaydan canavarlar indi diye

Doğru tespitler @Platoon Teşekkürler Ayrıca Dünkü Farm hakkındaki rehberimde bir yazı yazmıştım;

SilkRoad Online'ı zevkli kılan yegane şeylerden biri de, karakter yapılandırmanın başlı başına bir hesap-kitap işi olmasıdır.
    Kanımca bizi şu bahsettiğin Orta Çağ oyunlarına iten şey budur.Heralde MMO Oyuncuları uğraşılcak oyunları tercih ediyor.Zoru sevenler diyebiliriz.Ama hem ileri çağ oyunu olup,hemde zor olduğu oyunlar mevcud.Birde bunları denemenizi öneririm

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

V.I.P. _excuss_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bizler genelde hep böle ''vurdulu kırdılı'' şeyleri severiz merak ederiz
    Onun için Orta çağ MMo larıymıs Sroymus Ko mus filan bunlar ilgi çeker
    ben mesela [oo] yu kendi serverini kendin kur adlı Psro konusu ilşe tanıdım ilk tanıdığım kişide exloveydi

bence MMo türü oyunları oynamamızın nedeni merak ...

Süper Moderatör

Alıntı _excuss_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizler genelde hep böle ''vurdulu kırdılı'' şeyleri severiz merak ederiz
    Onun için Orta çağ MMo larıymıs Sroymus Ko mus filan bunlar ilgi çeker
    ben mesela [oo] yu kendi serverini kendin kur adlı Psro konusu ilşe tanıdım ilk tanıdığım kişide exloveydi

bence MMo türü oyunları oynamamızın nedeni merak ...
    AirRivals adlı oyunda party sisteminde party üyelerinin birleşmesiyle oluşan bir gemi yapılıyor, vurdu kırdı buyur... MMO türü oynamamızın nedeni merak diyelim. Neden hiç ileri çağ oyunlarını merak etmiyoruz? Bir gerçek varki bu kılıç kalkan bağımlılığımız Star Wars'ta bile boy gösteriyor
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

Star wars baska onu köseye bi yere koyalım
    Merakdan dolayı diorm ben hala merak
    ileri çağ oyunlarını merak etmiorz bence cünkü ilerisi ileride daha bu güne gelmedi insanlar kafalarında kurguladıkları şeyleri bize yansıtıorlar.bizim kafamıza yatarsa oynarız[örn:Crysis] yok yatmazsa oynamayız...geçmişte olan şeyleri biliorz herkezin kafasında Kılıç diince belli bişi beliriyor...onun için daha çok ilgi çekior ama ışın silahı diince herkez baska bişi düşünüor....beni anladın mı ?
    Çünkü ben bile beni anlamadım xD

yani sen ilgi merak ve tarih üçgeninden mi bahsediorsn ...Bu bermuda şeytan üçgeninden daha beter oldu

tarihi hiç sevmem ...zamanları aklımda tutamıorm

Süper Moderatör

Aynı senaryoyu, aynı kes biç lvl atla olayını görmekten sıkılmadınız mı peki?

Yazmıyorum yani..

ben sıkılmadım yahf biraz yükselsem hani oyunun zevkini alsam tamam bişi demicem ama ben sro da en çok 28 lvl %90 oldm xD bi 60 olayım bırakırım xD

Ateşli silahlar çıkmadan önce çok daha eğlenceli bence...

bilgi

Bilgi

Benim Müzik Arşivim.24 Klasör. Arşiv

Beni hatırlamanız dileğiyle...

@phicky ;

O da bi neden tabii---->kişiseL görüş

Süper Moderatör

Alıntı Ratchet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ateşli silahlar çıkmadan önce çok daha eğlenceli bence...
    Evet, bu bir kişisel görüştür. Ama bence peşinize füzeler kitliyken pvp yapmak çook daha eğlenceli. Yani, MMORPG oyunların bu ileri çağ dalında ortaçağ mmorpg oyunlarında aradığınız çoğu şeyi bulabiliyorsunuz. Bu tür bir pvp'nin hayali ile yaşayan ben olarak şu an air rivals'ı indiriyorum. %20 oldu bile.

Yazmıyorum yani..

pLoo kendin bile diorsn ben air rivalsı indiriorm die ...kişisel görüş bunlar...Sen rivalsı indirirsin adam baska bişi oynar ... bn okey oynarım dieri sro oynar böLe yani bence merak kişisel görüş ve ilgi üçlüsü insanları belli bir noktaya çekior...Oyun toplumun ne kadar ilgi çekici merak uyandırıcı ve kafa yapısını yatıorsa o kadar çok oynanır

Süper Moderatör

Alıntı _excuss_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pLoo kendin bile diorsn ben air rivalsı indiriorm die ...kişisel görüş bunlar...Sen rivalsı indirirsin adam baska bişi oynar ... bn okey oynarım dieri sro oynar böLe yani bence merak kişisel görüş ve ilgi üçlüsü insanları belli bir noktaya çekior...Oyun toplumun ne kadar ilgi çekici merak uyandırıcı ve kafa yapısını yatıorsa o kadar çok oynanır
    Bir MMORPG oyundan beklentilerimiz sınırsız bir dünya, kasmaktan zevk alabileceğiniz bir düzen, pvpde kaçabileceğiniz, karşıya istediğiniz yönden darbe indirebileceğiniz bir sistem. Ben mesajlarımda senin bu üçgenini kullanarak farklı oyunlar deneyen ve benim saydığım beklentileri arayan kişilere sesleniyorum.

Yazmıyorum yani..

Tamam öleyse seslenmeye devam ploo ya selam

.combat güzel oyundur

Forum LvL 55 - 75 waltran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

her oyun eninde sonunda sıkıyo bu gerçek maalesef

1.Kesinlikle SRO Oynamamın sebebı canımın sıkılıyor olması xD Zaten sro oynayan adam başka mmporg oynunu oynayamaz Wow Hariç çünkü grafikleri dandik gelir.

2. Neden grafiklerinin ve oyunun saran bir hikayesi olması

3. Hep çin oyunlarını çok sevmişimdir xD

Alıntı sammuel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.Kesinlikle SRO Oynamamın sebebı canımın sıkılıyor olması xD Zaten sro oynayan adam başka mmporg oynunu oynayamaz Wow Hariç çünkü grafikleri dandik gelir.

2. Neden grafiklerinin ve oyunun saran bir hikayesi olması

3. Hep çin oyunlarını çok sevmişimdir xD
    aynn katılıyorum bide sunu eklemek istiyorum wow bile oynamam sro oynuyosam
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu