Neden neden neden nedennnn???
Bunu kendime defalarca sordum. Nedir bu mmorpg oyunlardan bulduğumuz? Nedir bu ortaçağ merakı, nedir bu kap kılıcı dal meydana durumu? Nedir bu standartlaşmış MMORPG dalı? Nedir bu her girdiğimiz oyunda aynı statları hiç araştırma yapmadan dağıtmak, karakter gelişimimizde hiç hata yapmamak? Hiç oyun dünyanıza farklı bir soluk getirmeyi, ilk mmorpg oyununuzun tadını tekrar hissetmeyi düşündünüz mü? Karşımızda Online oyunların keşfedilesi bir dalı daha duruyor. Bu dalda ileri çağ mmorpg oyunları.
Uçsuz bucaksız dünya wars
Uzaydan korkuyormuyuz?Uzayın uçsuz bucaksız derinliklerinde kaybolmaktan mı korkuyoruz? Bunu anlayamıyorum. "World of warcraft dünyası sınırsız ne güzeel" sözleri dolanıyor aklımda. Ama benim ortaçağ mmorpg oyunları arasında kendimi kaybettiğim, bizim sitemizin oyun listesinde bile kaybolduğum oldu. Bir sağlam mmo çıkarıyorlar ortaya. Türevleri sağlam oyunun karakter sayısını geçiyor. Haksızmıyım?
Size şimdi bir kaç büyük oyun yapım firmasının sitesini vereceğim.
Gpotato ijji Aeriagames
Bu sitelere bir göz atın. Hepsi ortaçağ MMORPG oyunu değil mi? Aeriagames'taki twelve sky 2 oyununa bakın. Bu oyun GGC tarafından Ülkemizde Türkçe'miz ile yayınlanmakta olan KARAHAN ONLİNE oyununun temelinin bu oyun olduğunu sanırım biliyorsunuzdur.![]()
Herkesin seçimi farklıdır.
Saygı duyulur, duyulmasıda gerekir. Benim görüşüm bu oyunlarıda tatmanız. Girdiğiniz her 5 mmorpg ortaçağ oyunundan dördü arasında senaryo dışında 7 fark bulamazsınız. Aynı karakter sistemi, aynı skiller, aynı statlar vs... İlk girdiğiniz mmorpg oyunu hatırlıyorsunuzdur. Size mutlaka keşfedilecek uçsuz bucaksız bir dünyanız olduğu ve öğrenilecek çok şeyinizin olduğunu hatırlayın. İlk mmorpg oyunumuzun yeri başkadır değil mi? Neden farklı bir soluk olan EVE online, AirRivals gibi oyunları denemiyorsunuz? Hayatınızdaki ilk mmorpg oyunun zevkinin benzerini yaşayacağınıza eminim.

Uzayın uçsuz bucaksız derinliklerinde kaybolmaktan mı korkuyoruz? Bunu anlayamıyorum. "World of warcraft dünyası sınırsız ne güzeel" sözleri dolanıyor aklımda. Ama benim ortaçağ mmorpg oyunları arasında kendimi kaybettiğim, bizim sitemizin oyun listesinde bile kaybolduğum oldu. Bir sağlam mmo çıkarıyorlar ortaya. Türevleri sağlam oyunun karakter sayısını geçiyor. Haksızmıyım?
Alıntı

şeyleri severiz merak ederiz