+ Konuyu Cevapla
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: [Sp Farm Rehberi] Ong PowerFarm

Standart [Sp Farm Rehberi] Ong PowerFarm

Sp Farm Nedir,Neden yapılır?

SP Farm, Karakter Level ve Master Level arasında bir denge kurarak daha fazla Skill Point biriktirmek anlamına geliyor. SP Farm'da önemli olan nokta GAP konusudur. GAP, Karakter Leveli ile en yüksek herhangi bir Mastery Leveli arasındaki farktır.Farklı bir deyişle,Exp'in daha az gelmesini sağlayıp SP (skill point) kasmaya yönelik bir çalışma diyebiliriz

SilkRoad Online'ı zevkli kılan yegane şeylerden biri de, karakter yapılandırmanın başlı başına bir hesap-kitap işi olmasıdır. Eğer yeteri kadar skill point biriktiremezseniz, bir süre sonra leveli geldiği halde skillerinizi yetiştiremediğinizi veya bazı oyuncular bir sürü skill kullanırken kendi karakterinizin 1-2 tane skille idare etmeye çalıştığını görürsünüz. İşte SRO müptelalarını farm yapmaya iten şey budur: daha fazla skill, daha fazla güç demektir. ama gücün de bir sınırı vardır. dikkatlice bakarsanız skill tablosunda 0/300 gibi bir not görürsünüz. bu toplamda en fazla 300 skill mastery kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Peki Neden Onglar?

Hiç ongların bulundugu bölgede kastınızmı? Hem Çinde hem Avrupa'dada onglar bulunmaktadır.Fakat avrupada bulunan bölgelerinde çok hızlı spawn olurlar.Hatta hareket etmenize bile gerek kalmaz.

Onglarda kasılırken Hangi Build kasmalı? Kaç lvl arası olmalı?

Bard-Cleric-Warlock Plv yapamaz
    1 Handed- Blader Plv yapamaz

Wizard ( Bu alanda en iyisi,Önerilir)
    Nuker (Wizarddan sonra gelen bu alanda en iyi build, Önerilir)
    Full Str Bowman ( Bu ilk ikisi kadar vuramaz fakat uzaktan vurabildiği için bir nebze diğer strlerin önüne geçecektir.- İyi)
    CrossBow- Alan skilli yoktur.Fakat yüksek lv bi rogue işini iyi yapabilir.Uzaktan vurabildiği için ve yüksek hasarlar verdiği için karnesine bir İyi.
    Full Str Glavie ( Orta. Çünkü uzaktan vurma gibi bir özelliği yok, bunun yanısıra sadece aoe yani alan skilleri bulunduğu için orta notunu almayı hak ediyor.
    Full STR 2Handed Warrior (Bu alanda en kötülerinden.Yavaşlığı yüzünden kaybediyor.Maalesef kötüdür.Sadece verdiği hasarlardan biraz paçayı kurtarır)
    Full Str Dual Axe ( Bu nadir bulunan buildin alan skillleri mevcut.1 Handeddan daha fazla hasar veriyor.Ozaman biz buildimize geçer verelim).

Not:Başka bir (yabancı) forumda okumuştum, deneme şansım olmadı, deneyen arkadaş olur ve doğrulunu belirtirse eklersin.
    Kasan kişi 70Lv - Kasılan kişi 20Lv ise; 70 + 20 / 2 = 45. 45Lv bir ortalamayla onglarda daha az sp edinirsiniz.
    Kasan kişi 70Lv - Kasılan kişi 20Lv + 20Lv ; 70 + 20 + 20 = 110, 110/3 = 36. 36Lv bir ortalamayla daha fazla sp edinirsiniz.
    Ortalamanın kestiğiniz yaratığın Lv'ine yakın olması gerekiyor.
    Ayrıca KAsan kişininde 64-70 arası olması gerekiyor

Skiller kaç lvlde bırakılmalı?

13 levelde bırakmanız yeterli olacaktır. 22 Lv e ulaştığınız zaman 9 gap a ulaşırsınız.Ayrıca en iyi sp ve expi kendinizden 11 lv yükseklerden alırsınız.Onglar 33-34 lvdir.Bu yüzden en iyi sp aldığınız level 22'dir. ßenim önerim ise Skilleri 0 levelde bırakıp hiçbirşey açmamak.Böylece 23-24 civarı olduğunuzda,level düşürmeniz gerektiğinde (önerilen lvl 11) zorluk çekmessiniz.

Önerilen Kasma Yerleri

Kırmızı ile gösterilen yerler birinci dereceden önerilen yerlerdir.Hem kasılan charınızın yatma ihtimali çok daha azdır.Mavi ile gösterilen yerler ise ikinci dereceden önerilen yerlerdir.Kırmızı ile gösterilen yerlerde kasmaya yer (spot) bulamamış iseniz burası alternatifinizdir.

Püf Noktalar

Eğer wizard seçerseniz 80 lv wizard olmasın.Sonuçta 65 lv de tek atıyor 80 lv de. Party lv ortalaması yükseldikçe gelen exp ve sp düşer.Partyde kendinizden düşükleri bulundurun.Eğer serverda iddiali bir guildseniz sizi öldürmeye çalışıcaklardır dolaylı yoldan.Bu yüzden kendinize bir bodyguard tutmanızda fayda var. Eğer plv yaptıgınız charların yanına yüksek lv bir char koyarsanız ve küçük bir olanda gezenmesine izi n verirseniz gelen ongların canını okuyacaktır.Diğer bir nokta ise partyde sürekli online birileri bulunsun.Dc olanları otomatik olarak partye alan birileri bulunması önemlidir.Ve aracı programlardan auto res ayarlarsanız sizi biri reslediği zaman otomatik olarak kalkarsınız.Bunlar önemlidir.Ve botunuzdan partyi otomatik olarak kabul etmeyi işaretlerseniz işiniz kolayın ötesinde olacaktır.Ayrıca sabit bir party bulmanız ve 24 saat online olabiliyorsanız 24 saat online bir party bulmanız sizin yararınızadır.

Ne zaman lvl düşürlmeli? En hızlı lv nasıl düşürürm?

Partynizde bi cleric mutlaka bulunsun.Yada res yapan başka bir char. Partyden çıkmadan işinizi halledebilirsiniz. Bunları kısa yoldan yapmak için aracı programlar var bunları hemen aşağıda görebilirsiniz. Sonuçta bot artık legal ama bunun için farklı bir program kullanmanız gerekir.Herneyse diyelim elle yapıyorsunuz bu cidden sıkıcı bi iştir.En fazla 25 lv e çıkın. Yukarlara çıkarsanız az sp gelir.Katil olmayın.Kazandıgınız splerden olursunuz.Kaybedeceğiniz az spdir ama partyinizde bir resser yoksa yapacagınız son iş bu olsun.

Programlara gelince;

1) Script yoluyla;

aslına bakarsanız pfarm olayının en zor bölümü lvl düşme kısmıdır...
    uzun ve sinir boozucu bir durumdur...

TuzsuzDELiBEKiR arkadaşımızın hazırladığı bir script ile bu iş çok daha kolay bir hale geliyor...

öncelikle aşağıdaki linkten programı indirip kuruyorsunuz...
    http://www.autoitscript.com/autoit3/downloads.shtml

daha sonra masa üstünde yeni bir autoit script açıp sağ tıklayarak "edit" deyin...
    aşağıdaki kodları açılan pencereye yapıştırın...
    Kod:
    MsgBox ( 0, "PowerFarm Assistant", "Copyright by ReBorn - Hera")
    $secim=inputbox("PowerFarm Assistant","Resser - LvLDown: resser 1 lvldown 2","1")
    $rslot=inputbox("PowerFarm Assistant","Res Skill Slotu: 1, 2, 3...0","1")
    $aslot=inputbox("PowerFarm Assistant","Auto-attack Slotu: 1, 2, 3...0","2")

$msg = 0
    $i = 1
    While $i =1
    Global $Paused
    HotKeySet("o", "Pause")

If WinActive("SRO_Client") and $secim = 1 then
    send($rslot)
    Sleep (3000)
    endif

If WinActive("SRO_Client") and $secim = 2 and PixelGetColor(465,489) = 0x292429 then
    Send("{ENTER}")
    Sleep(1000)
    endif

If WinActive("SRO_Client") and $secim = 2 then
    Send($aslot)
    Sleep(3000)
    endif

WEnd
    Func Pause()
    $Paused = NOT $Paused
    While $Paused
    Sleep (400)
    WEnd
    EndFunc ; => Pause()

bu işlemden sonra dosyayı save edip kapatın...
    oyundayken scripti çalıştırın...

eğer charı res basmaya ayarlamak istiyorsanız "1", eğer lvl düşmeye ayarlamak istiyorsanız "2" yi seçin... (resim 1 )

burada res skillinizin bulunduğu slotu seçiniz (resim 2 )

bu kısıma ise auto-attack skillinizin bulunduğu slotu yazınız... (Resim 3)

Eğer lvl düşen char iseniz...yakınınızda bulunan ve agresif olmayan bir moba tıklayınız...
    eğer res basan char iseniz res basmak istediğiniz diğer charı tıklayıınız...
    gerisini script kendi kendine halledecektir...

ben 2 pcde denedim ve TuzsuzDELiBEKiR kendiside denedi sorunsuz çalışıyor...
    umarım işinize yarar...

NOT: ekran çözünürlüğünüz 1024x768 olmalıdır ve bu işlem sırasında ekranda sro açık olmalıdır bot gibi oyun arka planda çalışırken script iş görmez...

Alternatif Program

silkroadi sildiğim için ss ekleyemiyorum Kusura bakmayın.. Ama kabaca anlatmak gerekirse,
    Eğer chinese charınız varsa colddaki 12 lv de açılan '' Cold-Wave Arrest'' skilini açarsanız, işinizi çok daha rahat yaparsınız.Çünkü mobun yanına gidip vurmanız gerekmez uzaktan işinizi halledebilirsiniz..
    Eğer eu charınız varsa staff- wand vb kullanabilirsiniz..
    Ayrıca bot kullanmanız gerekmez, tek dezavantajı sizin öldüren mobun ölmesi, zaten oyuncular çoğunlukla afk dır, bazen gelip geçen rahatsız tipler olabilir ama ücra köşelerde bu işi yaparsanız sorun çıkmaz.. Pc de silkroad olsaydı size ss ile göstermeyi isterdim ama maalesef yok.
    Ayrıca bu programların her update olduğu zaman yeniden indirilmesi lazım, yoksa eski versiyonlar çalışmaz.

Gerekli olan programlar ( %100 test edilmiş ve onaylanmış )

Loader, oto res destekleyen, herkesin bildiği Testosterone http://recyfer.info/index.php/Testosterone#Loader. Auto buff tool auto res destekliyor ama, reslendiğiniz zaman otomatik olarak charı seçer. Bu durumda tam olarak saldıramazsınız. Bu yüzden bu lazım. Zaten siz istesenizde istemesenizde multi client için bu loader lazım olucak.

Öncelikle pc de 2 tane client açtığınızı farz ediyorum..

http://apbrt5000.nubecoder.com/download.php
    Auto Pot-Buff-Res Tool 5000

Buradan programımızı indiriyoruz.. Bu program res charınızın olacak, farz edelimki kasan char. Zaten bir softmod sahibi iseniz ikinci bir programa gerek kalmaz. Ölen chara küçük bir alan ayarlarsınız, zaten auto training dediğiniz zaman reslendiğinde otomatik olarak saldırır. Ama eğer softmod yok ise şu programı indirmeniz lazım

http://daskillz.nubecoder.com/download.php
    daSkillz

Bu programda Delv olan charın, moba saldırmasını sağlıyacak.Biraz karışık biliyorum ama buda gereklidir.

Şimdi herzamanki gibi kasan charı, kasılan charı açıyoruz.

1-Auto PBR tool açılıyor.
    2-dASkillz açılıyor.
    3.Kasan charın eline reslemesi için bir wand veriliyor yada, chinese ise elinize birşey vermenize gerek yok
    4.Auto PBR de, Auto Buff bölümüne geliniyor gerekli ayarlar yapılıyor. Gerekli ayarlarda Herhangi bir res skilli istediğiniz slota koyun. Daha sonra Time Based Skill Cast Settings altında, F1-F2-F3-F4 hangisine koyduysanız seçin, ardından 0-9 res skillini koyduğunuz slot ve delay olarak '' normalde 30 yazar'' 1 yapın. Ve başlıyacağınız zaman Enable a tıklayın. Tabi yukardan resleyen charın ismini seçmeyi unutmayın.
    5.Delv olacak chara gelip komut yerine, yani konuşma penceresine /arc on yazmalısınız. Otomatik olarak res kabul eder.
    6.Blood onglardan dolu bir spot seçin. Tenha olsa iyidir.Gözünüze bir blood ong kestiridin.Saldırmadan sadece seçin. Daha sonra daskillz e geliP, aynı Auto PBR gibi ayarlayın.Yukardan charın ismini seçmeyi unutmayın. Eu lar için A ya basıp auto attack skilini kullanabilirsiniz. Chinese için ise Cold wave arrest kullanın.Yada dilerseniz auto attackda kullanabilirsiniz.

İşte bukadar.Eğer aralıksız ölürseniz 1 lv düşmek 15 dk alıyor. 4 lv falan yani 26 dan 22 ye 1 saat falan alır. Ticketinize göre kendinizi ayarlayın...

İyi şanslar.

Eklemem gereken,veya sizin güzel önerileriniz varsa yazın.

kaynak

Kaynak

Arşivim,kendim,donanımhaber,

Konu KâbuS tarafından (11-07-2009 Saat 11:39 PM ) değiştirilmiştir.

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

cok iyi anlatmıssın tskler bende nukerimi kasarken acele ettim 30k sp yaptım lwl53 oldum cok pismanım ve sp sıkıntısı cekiorum... Yeniden farm yapmaya basladım 7.5k sp war
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

Forum LvL 1 - 20 derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bence Bard-Cleric char farmın alasını yapıyor ve kimseye ks attırmıyor odinde gelin beklerim Fairy_Girl isimli char 2 günde 100k sp kastı silver pre ve sp ticketlı birine ve wizardlar ks atamıyorlar charıma bence bi daha düşünüp editleyin orayı kesin olarak konuşuyorum

bard -cleric ne yaw wizard ks atamıyor dion :S
    KAHROLSUN GOLDBOTLARRR

JaxReewes
    Misafir

Emeğine Sağlık

Çok qüzEL konu TeşekkürLEr.

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

Alıntı derwish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Bard-Cleric char farmın alasını yapıyor ve kimseye ks attırmıyor odinde gelin beklerim Fairy_Girl isimli char 2 günde 100k sp kastı silver pre ve sp ticketlı birine ve wizardlar ks atamıyorlar charıma bence bi daha düşünüp editleyin orayı kesin olarak konuşuyorum

Kardeşim yanlış düşünüyorsun bak orda ne yazıyor,

Bard-Cleric-Warlock Plv yapamaz
    Bard+Clerick Pwp de iyidir, Fakat iş Pvl (Taxi) ' ye gelince işler değişir.Tamam daha seri olduğu için anca,normal canavarla ks yapar.Partylere gelinceye kadar o ilk vursa bile wizard canavara tek atıcağı için exini neredeyse hiç çalamaz. Ayrıca Nukerlerin önüne de geçemez.Bende odindeyim,event vs olayında Dediğin char iyi olabilir,(bana tek atamıyor int olmama râmen) Çoğu inte tek atıyor.Ama yine söylüyorum , İyi bir plvl yapamaz.Ve ßen önermiyorum.Ama bu builde farm yapmak istiyorsan ayrı,iyi bir sp kastıktan sonra,setini sağlam dizdikten sonra güclü bir char olur

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

V.I.P. _excuss_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teşekkürler anlatım perfect

Forum LvL 1 - 20 derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı byrapper01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim yanlış düşünüyorsun bak orda ne yazıyor,

Bard+Clerick Pwp de iyidir, Fakat iş Pvl (Taxi) ' ye gelince işler değişir.Tamam daha seri olduğu için anca,normal canavarla ks yapar.Partylere gelinceye kadar o ilk vursa bile wizard canavara tek atıcağı için exini neredeyse hiç çalamaz. Ayrıca Nukerlerin önüne de geçemez.Bende odindeyim,event vs olayında Dediğin char iyi olabilir,(bana tek atamıyor int olmama râmen) Çoğu inte tek atıyor.Ama yine söylüyorum , İyi bir plvl yapamaz.Ve ßen önermiyorum.Ama bu builde farm yapmak istiyorsan ayrı,iyi bir sp kastıktan sonra,setini sağlam dizdikten sonra güclü bir char olur
    Kardeşim asıl sen beni yanlış anlamışsın ben Barc-Cleric charımla ong farm yaparken kimse ks yapamaz diyorum ve party moblara tek atıyor ve bi wizard skill vurana kadar bardın vuruşu ondan daha seri olduğu için bard wizard vurana kadar vurmuş oluyor çoktan.Normal plvl a gelirse iş ona bişi demem bard-cleric pvpde de iyi değildir ama ong farmda kimse bard-cleric in eline su dökemez.İsteyen gelsin diyorum yani hodri meydan o kadar

ugurockist
    Misafir

cok saol cok guzel acıklamısın

V.I.P. Bilq3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Not:Başka bir (yabancı) forumda okumuştum, deneme şansım olmadı, deneyen arkadaş olur ve doğrulunu belirtirse eklersin.
    Kasan kişi 70Lv - Kasılan kişi 20Lv ise; 70 + 20 / 2 = 45. 45Lv bir ortalamayla onglarda daha az sp edinirsiniz.
    Kasan kişi 70Lv - Kasılan kişi 20Lv + 20Lv ; 70 + 20 + 20 = 110, 110/3 = 36. 36Lv bir ortalamayla daha fazla sp edinirsiniz.
    Ortalamanın kestiğiniz yaratığın Lv'ine yakın olması gerekiyor.
    Ayrıca KAsan kişininde 64-70 arası olması gerekiyor
    katılıyorum..
    This is Anesthesia Style

Hepsi gitti bitti. Tek gerçek okul

Those three words are never enough...
    <Florancia3

Kardeş Herşeyi Çok Güzel Hazırlamışsın Çok Saolasın Ama Dielim 2 Tane Char Açtım 1 PC'de Lvlimi Düşürmek İstedigim Charın Ayarını Ayarladım Slot 2'ye Koydum Res Yapan Charında Slotunu Ayarladım Dielim..
    Şimdi Levelini Düşüreceğim Char Otomatik Olarak Canavarlara Vurcak Ress Charımızda O Chara Ress Yapıcak Ama Ress Yaptıktan Sonra Otomaitk OLarak Öbür Char Ress'i Kabul Edcekmi..¿¿
    Her Tesbih Sallayan Kabadayı Olsaydı Bizim Mahallenin İmamı Mafya Babası Olurdu..!

Alıntı Dangerous™ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş Herşeyi Çok Güzel Hazırlamışsın Çok Saolasın Ama Dielim 2 Tane Char Açtım 1 PC'de Lvlimi Düşürmek İstedigim Charın Ayarını Ayarladım Slot 2'ye Koydum Res Yapan Charında Slotunu Ayarladım Dielim..
    Şimdi Levelini Düşüreceğim Char Otomatik Olarak Canavarlara Vurcak Ress Charımızda O Chara Ress Yapıcak Ama Ress Yaptıktan Sonra Otomaitk OLarak Öbür Char Ress'i Kabul Edcekmi..¿¿
    Scripti ben yazmadım fakat yazanlar bunu düşünmüş olması lazım.Dene ve görelim (:

Standart Cevap: [Sp Farm Rehberi] Ong PowerFarm

sp farm için sos lazım mı yani skilleri bir 9 lvl hiç vermeyeceksek ya taxi lazım yada çok iyi bir set lazım dogru muyum??

Cyrus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: [Sp Farm Rehberi] Ong PowerFarm

Kardeş Mükemmel Bir Paylaşım Emeğine Sağlık..!
    Sevgisiz Büyümüş İnci Veledi..!

+ Konuyu Cevapla