+ Konuyu Cevapla
Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: [REHBER] Shaiya Karakter Yaratma

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart [REHBER] Shaiya Karakter Yaratma

Benim bilgisayar kullanma evrelerim oyun ve paylaşım olarak ikiye ayrılıyordu. İngilizce kursuna başlamamla birlikte bilgisayara ayırabileceğim zaman daraldı. Bende ikisinide boşlamamak amacıyla yeni oyunlar dener, onların rehberlerini yazarım dedim. İlk oyunum last chaos idi. Yükleme sırasında gayet sıradan bir hatayı sıradan yöntemlerle çözemedim ve benim yamru windowsum beni yarı yolda bıraktı. Bende baya uzun süre önce severek oynadığım ve bıraktığım bir oyun olan shaiya'ya yöneldim . Buda ilk rehberim oluyor.

Yukarıdaki resimde n'var

Shaiya'nın giriş ekranına hayran kaldım

ID+PW'mizi yazıyoruz. Ve OK ikonuna tıklıyoruz.

Not:Save ID seçeneğini tikliyebilirsiniz. Bu özellik her oyuna girdiğinizde ID yi otomatik olarak kendi yazar.

Yukarıdaki resimde resimde n'var

Server seçiyoruz. Ben ilk serveri seçtim. Serveri seçtikten sonra OK ikonuna tıklıyoruz.

Yukarıdaki resimde n'var

Server'imizi seçtikten sonra ırk seçme ekranı bizi karşılıyor. Burada ırkımızı seçiyoruz. Ben kötü tarafı seçtim

Oyuna bende yeni başladım. Irklar hakkında fazla bir bilgi veremeyeceğim. Aeriagames'in ırklar hakkında verdiği küçük bir yazı:

Teos uğruna savaş

Topraklar bölünmüş ve bazı bölgelerde Işık İttifakı (İnsanlar ve Elfler) ile Öfke Kardeşliği (Vailler ve Nordeinler) savaşmak için yüz yüze geliyorlar. Tıpkı Sınır Bölge'de olduğu gibi. Burada İttifak ile Kardeşlik birbirini yok etmek için gerek ufak çapta saldırılar düzenliyorlar, gerekse dev muharebelerde savaşın kitabını baştan yazıyorlar.

Açılan pencerelere OK diyerek devam ediyoruz.

Vee sonunda karakter yaratma penceresi

Solda açılan küçük pencerede Create bağlantısına tıklıyoruz.

Karakter yaratma penceresiii

Yeşil:Karakterimizin ismini yazıyoruz.

Sarı:İyi taraf İnsan ve Elf ırkı olmak üzere iki ırk verir. Kötü taraf ise Vain ve Nordein olmak üzere iki ırk verir. Her ırkın kendine özgü iki dalı vardır. Bu bölüm biraz karışık ayrı ayrı konularını açıcam.

Kırmızı:Karakterimizin cinsiyetini seçiyoruz. Male:Erkek, Female:Kadın.

Gri:Karakterimizin saçını, yüzünü ve boyunu ayarlayabileceğimiz yerdir. Hair:saç, Face:Yüz, Height:Boy.

Turkuaz:Shaiya bu bölümde bir çok mmorpg oyundan ayrılıyor. Karakterimizin zorluk seviyesini kendimiz belirleyebiliyoruz. Bakalım AeriaGames bu konuda ne demiş

Benim önerim oyunu normalde oynamanızdır.
    __

Shaiya'da 4 zorluk derecesi vardır. Eğer oyunu ilk defa oynuyorsanız 'kolay' ve 'normal' dereceler arasında tercih yapabilirsiniz. Bu derecelerden birinde 40.seviyeye ulaştığınız takdirde 'zor' , 'zor' seviyede 40.seviyeye ulaşabilmeniz halinde 'aşırı' zorluk dereceleri açılır.

'Kolay' - Bu dereceyi basitçe yeni başlayan oyuncular için bir rehber-derece olarak tanımlayabiliriz. Seviye atlamak daha kolaydır çünkü daha az TP (Tecrübe Puanı) gerektirir. Bu derecede bir karakter maksimum 30. seviyeye ulaşabilir. Oyuncu bir birlik kuramaz ya da bir birliğe katılamaz ve klasların özel yetenekleri bu derecede kullanılamaz. Ayrıca bu derecede 'Korkunç', 'Efsane' veya 'İlahi' nesneleri kullanamazsınız. 'Kolay' derecede atladığınız her seviye için niteliklerinizi arttırmak içi 5 nitelik puanı ve yeni yetenekler almak için 3 yetenek puanı kazanırsınız.

'Normal' - Oyuncular tarafından en fazla tercih edilen derecedir. Seviye atlamak için 'kolay' dereceye göre daha fazla TP'ye ihtiyaç duyarsınız, ancak seviye 30 sınırlaması yoktur. 'Kolay' derecedeki bütün nesnelere ek olarak 'Korkunç' nesneleri de bu derecede kullanabilirsiniz. Bu derecede atladığınız her seviyede 'kolay' seviyedeki kadar nitelik ve yetenek puanı kazanırsınız.(seviye başına 5 nitelik puanı ve 3 yetenek puanı)

'Zor' - Bu derecede seviye atlamak için 'normal' derecede olduğundan daha fazla TP'ye ihtiyaç duyarsınız. Buna karşılık tabii ki daha büyük ödüller kazanırsınız. 'Normal' derecedeki bütün nesnelere ek olarak 'Efsane' nesneleri de bu derecede kullanabilirsiniz. Her seviye için 7 nitelik puanı ve 4 yetenek puanı kazanırsınız.

'Aşırı' – Gücün doruklarına erişebileceğiniz bu dereceye ulaşmak beceri ve sabır ister. Seviye başına kazanılan 9 nitelik ve 5 yetenek puanı karakterinizi en güçlülerden biri yapar. Oyunda bulunan bütün nesnelere, hatta 'İlahi' silahlara bile sahip olabilirsiniz. Elbette bu kadar gücün bir bedeli var... 'Aşırı' derecede ölen bir karakter 3 dakika içinde diriltilmesse, ebediyen yok olacaktır ve herşeye en baştan başlamak gerekecektir.

Zorluk seviyemizi seçtikten sonra ok'liyoruz ve son aşamaya geçiyoruz.

Sonnn...

Karakterimize soldaki menüden tıklıyoruz ve Start butonuna basıyoruz. İyi oyunlar.

kaynak

Kaynak

Aeriagames bu konuda ne demiş diye belirttiğim yerler shaiya.aeriagames.com/ dan, kalanları ise el emeğimdir.

Konu pℓαтooи tarafından (20-06-2009 Saat 04:55 AM ) değiştirilmiştir.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

V.I.P. _excuss_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

saol anlatım olmus

heal80
    Misafir

Saol kardes bende oyuna baslıcak ama bana oyun hakknda yardımcı olrsan daha cabk kavrarm
    msnim: ** msn adresi özel mesaj ile verilebilir **
    Konu cronos tarafından (27-07-2009 Saat 11:58 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: msn adresi silindi, lütfen özel mesajdan verin

degerlitas
    Misafir

ben oyunu oynamak istiyorum ama karaktr secmi yapyrm sadece ışıklr cıkıyr ilerleme olmuyr

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı degerlitas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben oyunu oynamak istiyorum ama karaktr secmi yapyrm sadece ışıklr cıkıyr ilerleme olmuyr
    Bu mesaj problemin ne olduğunu anlayabilmemiz açısından pek yeterli değil. Problemin bir SS'ini alırsan ve foruma koyarsan bir çözüm önerebiliriz.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

+ Konuyu Cevapla