| ADIM 1) Asda Story kurulumunu tamamladıktan sonra oyun ikonu masaüstüne gelir. Bu ikona tıklayarak Asda Story anasayfasını açtıktan sonra Game Start a tıklayarak oyunu başlatabilirsiniz. |
 | ADIM 2) Sunucu ve Kanal seçtikten sonra Connect (bağlan) tıklayın. |
 | ADIM 3) Bu ekranda karakterinizi seçiyorsunuz veya ADD e tıklayarak yeni bir tane yaratabiliyorsunuz. Unutmayın, bir kullanıcı hesabında maksimum 3 karakter yaratabilirsiniz. |
 | ADIM 4) A. Karakterinize bir isim verin ve Create düğmesine tıklayın. Görünüş: Saç Stili / Saç Rengi / Yüz Şekli / Elbiseler (üst, pantalon, eldiven ve ayakkabilar). Karakter yaratma sırası: a. Karakter adı seç. b. Saç stili seç. c. Saç rengi seç. d. Yüz şekli seç. e. Giysileri seç. f. Create tıklayıp karakteri oluştur. |
 | B. Önceden yaratılmış karakterleri silmek için karakteri seçtikten sonra Character Delete düğmesine tıklayın. Sonrasında bir pencere açılır ve silme işlemini onaylamanız istenir. |
 | ADIM 5) Karakter seçim ekranında oynayacağınız karakteri seçtikten sonra Go düğmesin tıklayarak oyuna girebilirsiniz. |
 | ADIM 6) Oyuna Alpen kasabasında başlarsınız. Asda Story dünyasından zevk alabilmeniz için ilk önce kullanıcı rehberini okumayı unutmayın. |