+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Last Chaos Pet (Evcil Hayvan) Sistemi

Standart Last Chaos Pet (Evcil Hayvan) Sistemi

Nasıl pet sahibi olunur
    Oyun sırasında pet görevi için gerekli olan malzemeler yaratıklardan düşer. Pan's Flute (Pan Flüt) veya Drake Egg (Ejderha Yumurtası) pet görevini başlatır. Bu item lerden birisine sahip olduğunuzda Randol'da Lorraine'ye götürün. Size başka bir görev verecektir. Lorraine'nin verdiği görevi bitirince bir pet'iniz olur.
    Pet tipiGörev AdıItem AdıGörevi Veren NPC
    Get a horse (At)Pan's flutePan's fluteJuno köyündeki Lorraine
    Get a dragon (Ejderha)Secret of Drake's eggDrake's eggJuno köyündeki Lorraine

Bu görevi tamamladıktan sonra çantanızdaki item yerine Lvl 1 Pet ikonu gelir. Çantanızda bir malzeme gibi görünür. Üzerine çift tıklayarak veya pet ikonunu giyilen aksesuarlar bölümüne sürükleyip bırakarak aktif edebilirsiniz. Evcil hayvanınız sadece şehir dışında veya mahzenlerde (dungeon) yanınızda görünür.

Pet Tipleri
    İki tip evcil hayvan var; horse (at) ve dragon (ejderha). Bir karakterin, herhangi bir tipte en fazla 2 evcil hayvanı olabilir ve sadece birini aktif edebilir.
    At ilk önce Pony (Tay) olarak başlar ve büyüyerek Horse olur. Ve en son olarak büyüyerek Knight Mare olur.
    Ejderhalar önce Hatchling olarak başlar ve büyüyerek Drake olur. Ve en son olarak büyüyerek Dragon olur.

Evcil hayvanı kontrol etmek
    Aktif edilmiş (summon) bir pet otomatik olarak sahibini takip eder, bu yüzden özellikle bir yere yönlendirmeniz gerekmez. Sahibi olarak her level atladığında otomatik olarak sahip olduğu veya öğrendiği yetenekleri (skill) ve sosyal davranışlarını kontrol edebilirsiniz. Davranışlar her bir pet tipi için farklıdır ve pet bilgi ekranından kullanılabilir. Pet'in düşen malzemeleri toplaması gibi ana skill'lerini kullanabilirsiniz. Bunlara karakterinizin genel aksiyon penceresinden (alt+a) erişebilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız binek hayvanı olarak eğitilirse, üstüne bindiğinizde, aynı karakterinizi kontrol ettiğiniz gibi yönetirsiniz.

Evcil hayvanı yetiştirmek
    Dövüştürmek ve Ölüm
    Karakteriniz dövüştükçe evcil hayvanınızda büyür ve level kazanır. Evcil hayvanınız dövüş sırasında saldıramaz, fakat diğer yaratık ve karakterler tarafından saldırılabilir. Bu yüzden evcil hayvanınızdan gözünüzü ayırmayın, onu koruyun.

- Evcil hayvanınıza gelen bir darbe herzaman 1 can (vital) puanı götürür. Vital puanları 0 olduğunda, aktifliği sona erer ve kilitlenir (çantanızda pet ikonu durur). Bu olduğunda pet'inizi bir süre aktif (summon) edemezsiniz. Eğer vital puanları azalmışsa Irıs'deki çiftliklerden alabileceğiniz sihirli bitkiler ile beslenerek geri kazanılabilir.

- Kilitlenme zamanı pet seviyesine bağlıdır; 1 Lvl ~ 20 Lvl = 5 saat (oyun süresi); 21 Lvl ~ 40 Lvl = time); 41 Lvl ~60 Lvl = 17 saat (oyun süresi). Bu süre içerisinde summon bloklanır.

- Eğer bir karakter bu süre içerisinde avlanırsa, kilitlenmiş bir pet bırakılabilir. Karakterin kendi level inin altındaki yaratıkları kesmesi avlanmak olarak kabul edilmez.

- Ayrıca kilidin hemen açılması için Pet Trainer'a (evcil hayvan eğitmeni) ödeme yapabilirsiniz. Gereken ödeme (Nas) miktarı evcil hayvanın level'ine bağlıdır.

Yetenekler ve Eğitim

Evcil hayvanlar da aynı karakterler gibi level'i vardır ve sahibi yaratık kestikçe yükselir. Pet level atladığında teknik puan (technical point) kazanır, bunlar da yeni yetenekler (skill) öğrenmede kullanılabilir (her level de 1 puan). Ayrıca Randol kasabasında Juno'daki Pet Trainer'den yeni skill'ler öğrenilebilir. Pasif skill'ler hem evcil hayvana hem de onu aktif eden karaktere uygulanır.

Uyumluluk ve Açlık
    Bir pet aktif edilip sahibi ile vakit geçirdiğinde uyumluluk seviyesi artar. Aktif olduğu süre ne kadar uzarsa o kadar da acıkır. Evcil hayvanın açlığını ve uyumluluk seviyesini aktif iken pet durum penceresinde görebilirsiniz. Buradaki değerler aşağıdaki rollere sahiptir:
    Açlık ve Uyumluluk Değerleri
    Açlık Değeri (Sarı Çubuk)Bir pet aktif edildiğinde acıkmaya başlar. Eğer açlık 0 olursa hareket etmez. Evcil hayvanınızın açlığını gidermek için madencilik ürünleri ile (perfect stone, flawless stone, quality stone, imperfect stone ve flawed stone) ile besleyebilirsiniz. Bir item'i pet'e yedirmek için, pet aktifken çanta penceresinde taşlara (stone) çift tıklayın.
    Uyumluluk DeğeriUyumluluk bir pet'in sahibi ile ne kadar sık ve uzun birlikte zaman geçirdiğine bağlı olarak hesaplanır. Pet aktifken artar ve aktif değilken düşer. Eğer bu değer düşerse, pasif yeteneklerin etkisi de düşer. Bu değeri yükseltmek için charged products (alpha wave, beta wave, gamma wave, epsilon wave, zeta wave) ile besleyebilirsiniz.
    Pet vital / can değeri (Kırmızı çubuk)Bir evcil hayvanın vital puanı herb flower, herb thorn, green herb leaf, herb steam veya yellow herb leaf ile besleyerek geri kazandırılabilir.

Binek Eğitimi

Pet level 1 de aktif edildiğinde daha bebektir ve level 16 ya geldiğinde büyür. Evcil hayvanın level'i 31 veya üzeri olduğunda Pet Traner'da binek hayvanı olarak eğitilebilir. Bu eğitim evcil hayvanın tam bir yetişkin olarak büyüme evresinin sonuna gelmesini sağlar. Bu dönüşüm tüm öğrendiği yeteneklerin sıfırlanması demektir fakat tüm teknik puanlar geri verilir. Ve artık daha fazla level atlayamaz. Bu yüzden evcil hayvanınızı ne zaman binek hayvanı olarak eğitim vereceğinizi iyi düşünün. Binek hayvanı olarak eğitilen evcil hayvanlar daha hızlı hareket yeteneği sağlar ve yeni skill ve teknik öğrenme şansı getirir.

Normal Pet ve Binek Hayvanı Skill Karşılaştırması
    PetGüç artırmaSahibinin saldırı gücünü artırır
    PetZırh artırmaSahibinin defans gücünü artırır
    PetSihir gücüSahibinin sihir (magic) saldırı gücünü artırır
    PetSihir defansıSahibinin sihir defans gücünü artırır
    PetHP UPSahibinin maksimum hayat gücünü artırır
    PetMP UPSahibinin maksimum mana gücünü artırır
    BinekAğlama (at)Düşmanı dövüşe zorlar
    BinekOfansif çekiş (at)Parti üyelerinin saldırı gücünü artırır
    BinekDefansif çekiş (at)Parti üyelerinin savunma gücünü artırır
    BinekHP MP UP (at)Sahibinin hayat ve mana gücünü artırır
    BinekEjderha kükremesi (dragon)Düşmanı lanetleyerek saldırı ve hareket hızlarını düşürür
    BinekEjderha kutsaması (dragon)Düşmana geniş menzilli alev saldırısı
    BinekEjderha zehiri (dragon)Düşmana geniş menzil zehir saldırısı
    BinekHP MP UP (dragon)Sahibinin hayat ve mana gücünü artırır
    Evcil hayvanların unique item'leri
    Evcil hayvanınızı unique ham maddeler elde etmek için öldürebilirsiniz. Hammadeler rastgele olarak düşer ve yüksek level pet yüksek level hammadde verir. Bu hammadeleri Pet Trainer'a götürürseniz bunları birleştirerek size unique silah ve zırh yapar. Genelde attan çıkan materyaller unique zırh verir, ve ejderhadan çıkan materyaller de unique silah verir. B tipi materyaller (yüksek kalite materyal) A tipi materyallere göre birleştirme işleminde daha yüksek başarı oranına sahiptir.

Pet Unique Silahlar (Ham Materyaller)
    SınıfSilah adıBirleştirme malzemesi 1Birleştirme malzemesi 2Birleştirme malzemesi 3
    Tek el şövalye kılıcıDragon Flame Sworddragon toenaildragon wingdragon cuspid
    iki el şövalye kılıcıDragon Sworddragon wingdragon cuspiddragon eyeball
    Geniş titan kılıcıDragon Bladedragon cuspiddragon eyeballdragon horn
    Titan baltasıDragon Axedragon eyeballdragon horndragon skin
    Şifacı asası (wand)Dragon Wanddragon horndragon skindragon tail
    Şifacı yayıDragon Bowdragon skindragon taildragon blood
    Büyücü asası (wand)Dragon Stickdragon taildragon blooddragon heart
    Büyücü asası (staff)Dragon Staffdragon blooddragon heartdragon ruby
    Rogue hançeriDragon Daggerdragon heartdragon rubydragon tendon
    Rogue tatar yayı (xbow)Dragon Armletbowdragon rubydragon tendondragon backbone
    Sorcerer tırpanıDragon Scythedragon tendondragon backbonedragon toenail
    Sorcerer FallarmDragon Roddragon backbonedragon toenaildragon wing

Knight Mare Armor (Pet Unique Zırh) Ham Materyaller
    Zırh TipiGereken MateryalBirleştirme malzemesi 1Birleştirme malzemesi 2Birleştirme malzemesi 3
    Unique HelmMaterial Ahorse's hoofhorsehairhorse tendon
    Unique HelmMaterial Bhorse's manehorse molar teethhorse tendon
    Unique ShirtMaterial Ahorse molar teethhorse bloodhorse tendon
    Unique ShirtMaterial BHorse skinhorsehairhorse tendon
    Unique PantsMaterial Ahorse's hoofhorse molar teethhorse tendon
    Unique PantsMaterial BHorse backbonehorse bloodhorse tendon
    Unique BootsMaterial Ahorsehairhorse bloodhorse tendon
    Unique BootsMaterial Bhorse backbonehorse's hoofhorse tendon
    Unique GlovesMaterial Ahorsehairhorse bloodhorse tendon
    Unique GlovesMaterial Bhorse's manehorse's hoofhorse tendon
    Unique ShieldMaterial Ahorse's hoofhorsehairhorse tendon
    Unique ShieldMaterial Bhorse backbonehorse bloodhorse tendon

Pet Aktif etmede (summon) alan kısıtlamaları
    Evcil hayvanlar Iris'deki tüm alanlarda çıkartılabilirler fakat köylerde, kasabalarda mahzenlerde veya kuşatma alanlarında görünmezler. Görünür durumda olmasa da durum penceresinden evcil hayvanınızı kontrol edebilirsiniz ve skill etkileri aktiftir.

Evcil Hayvan Çıkarılabilecek Bölgeler
    TipiKöyMahzenKişisel MahzenAlan
    PetÇıkartılabilir fakat görünmezÇıkartılabilir fakat görünmezÇıkartılamazÇıkartılabilir fakat görünmez
    MountÇıkartılabilir fakat görünmezÇıkartılamazÇıkartılamazÇıkartılabilir fakat görünmez

Türkçe Çeviri: CronoS@OnlineOyun
    kaynak

Kaynak

lastchaos.aeriagames.com/guide/pet

Forum LvL 1 - 20 Blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yha ben pan flute ü buldum gittim görewi aldım ama archeologist jajan ı bulamıom nerde bu adam?

Alıntı Blackhawk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yha ben pan flute ü buldum gittim görewi aldım ama archeologist jajan ı bulamıom nerde bu adam?
    Dratan'a ışınlanacaksın (Randal'ın güney doğusundaki teleporter Eteal'den). Dratan'da aşağıdaki haritaya göre Jajan'ı bulabilirsin.

cok sag ol cronos abi

Bir sey daha sorucam.
    BEN PETİ ALDIM 1 LVL su an bebek oldugu icin gözükmüo mu? inventorye takıom ama pet cıkmıo gözükmüo.
    Birde Atların renkleri var neye baglı levele baglıysa kac lvlde hangi renklere gidio anlatırsanız sevinirim.
    Konu Blackhawk tarafından (10-07-2009 Saat 12:27 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: İkinci mesaj birincisi ile birleştirildi (otomatik)

Konuda en altta pet aktif etme (summon) kısıtlamaları, nerelerde görünmeyeceği yazıyor.

Renkli pet lere gelince.
    Item Mall'dan gerçek para ile satın alınıyor.
    Mavi At ve Pembe Ejderha satılıyor.
    Bunun yanında boya kristalleri ( Pet Coloring Crystals ) var
    Kırmızı, kavuniçi, sarı, yeşil vs çeşitli renklerde kristaller var, bunları satın alıp boyayabiliyorsun.

sag ol cronos abi sen olmasan bu oyun cekilmez

lordsanakut
    Misafir

slm abicim sana bi sorum olcak bn daha yni basladım oyuna v drake egg diy bi yumurta buldum bunu hayvana cvirbilmk için n yapmam lazım (not 12 lwl bu sorun olurmu?)

camoka06
    Misafir

Lorraine'e gittim pet görevi yoktu. üzerimde pan filute var lvl 9 lvlim mi az acaba pet çıkarabilmek için

Alıntı camoka06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lorraine'e gittim pet görevi yoktu. üzerimde pan filute var lvl 9 lvlim mi az acaba pet çıkarabilmek için
    level 10 olunca dene birde.

olsi
    Misafir

Selam arkadaşlar.Ben Lastchaos'a yeni başladım merak ettiğim bir şey var.hangi salah ve zırh hangi hayvanlardan düşüyor nasıl öğrenebiliriz, yardımcı olursanız sevinirim iyi günler..

rmz
    Misafir

slm bende ıkı tane pony var bırını ıptal edıp ejderha yetıstırcem ne yapmalıyım

arda43431
    Misafir

şimdi bende ejderha var güç artıtıcı ve zırh artırıcı yaparsam benim defim mi artarı
    ejderhayla

heeh bide pan glute yi yaptım nasıl mı aldım ponyi animal triner 3. veya 4 . ye basıcbe pete el fatiha okuyun tavsiye ederim hep trident düşüyo
    Konu arda43431 tarafından (03-12-2009 Saat 06:36 PM ) değiştirilmiştir.

arda43431
    Misafir

bideeee petleri nasıl hızlı lvl atlatcaz

DarkEviL57
    Misafir

teşekkürler

Standart Cevap: Last Chaos Pet (Evcil Hayvan) Sistemi

kırmızı yumurtalar var onlardan al. sonra yaratığa vurduğun zaman bir yerine iki experience verecek. böylece hızlı lvl atlar ama bu yumurtalar pağalı.

---------- Mesaj birleştirildi 02:21 AM ---------- Önceki mesaj 02:17 AM ----------

CRONOS: topaz lvl 1-jade lvl 1-emerald lvl 1 ne işe yarar?? bi yardımcı ol dostum.haa bide şu yılbaşı eşyaları ne işe yarıyor??

topaz emerald gibi jewel'ler item'lerdeki socket'lere eklenerek özellik sağlıyor (olması lazım).
    Topaz - Physical Constition artırıyor (lvl 1 %1 , lvl 2 %2 şeklinde gidiyor)
    Emerald - Quickness artırıyor (bu da lvl başına %1)
    Jade - MP Regen oranını her level de %10 artırıyor. (Turqoise de her level de %10 HP Recuperative power artırıyor)

Yılbaşı Itemleri
    http://www.onlineoyun.gen.tr/threads...başı-Etkinliği

cronos Last Chaos USA mi oynuyosun onu oynuyosan nickin ne hangi serverdasın 4 senedir oynuyorum bırakamadım bayılıyorum bu oyuna...

baddz gelsene Last Chaos Türkiye sunucusuna hem 4 yıldır oynuyorsan bizede bilgi verirsin ben 6 aydır oynuyorum

Kayıtsız Üye
    Misafir

Unhappy Cevap: Last Chaos Pet (Evcil Hayvan) Sistemi

benim ejderham var ama neyle besleyeceğimi ve canını doldurcağımı bilmiyorum

Alıntı Kayıtsız Üye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim ejderham var ama neyle besleyeceğimi ve canını doldurcağımı bilmiyorum
    konuda Uyumluluk ve Açlık başlığı altında yazıyor.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu