+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: İstanbul Kıyamet Vakti ( İlk Türk Yapımı MMOPRG oyun ! )

Standart İstanbul Kıyamet Vakti ( İlk Türk Yapımı MMOPRG oyun ! )

Sistem gereksinimleri :
    P4 1.5 GHz/ Celeron 1.8 GHz / AMD XP 2200+ veya üzeri işlemci
    Windows XP
    512 MB veya üzeri RAM
    1.2 GB boş harddisk alanı
    DirectX 9.0.c
    Pixel Shader & Vertex Shader destekli grafik kartı
    Örnek : ATI Radeon 9500 veya üzeri / GeForce FX 5200 veya üzeri
    1024x768 minimum ekran kartı çözünürlüğü
    DirectX destekli ses kartı
    Internet Bağlantısı

Artık emekleme dönemini atlattığımıza inandığımız Türk oyun sektörü yeni yeni oyunlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor.Hiç kuşkusuz Mevlüt Dinç’in Türk oyun sektörünün gelişmesinde önemli bir rolu var.Ama gerçek manada Türklerin çıkardığı en güzel oyun olan Kabus 22; bazı seslendirme hatalarına rağmen en severek ve beğenerek oynadığım oyun olmuştur. Oyun severler Kabus 22’nin bir ilk olmadığını bilirler. Daha önceleri ‘’Koridor’’ ve ‘’Pusu’’ gibi oyunları da unutmamak lazım. Bu Oyunun yapımcılığını ise Sobee firması üstleniyor.
    Ülkemizde ki Knight Online çılgınlığını bilmeyen yoktur.Aslında bu oyunun beta sürümünü bilgisayarınıza yüklediğiniz zaman aslında knıght'ı sizden uzak tutacak bir oyun olduğunu anlıyorsunuz.Çünkü oyun bir ilk olmasına rağmen gayet başarılı. Karakter modellemeleri olsun Eminönü'nün modellenmesi olsun ben gayet beğendim.Grafikler ise ortama göre değişkenlik gösteren dinamik bir havada oyunun Türk oyunu olması ise zaten oynamak için yeterli.Ama oyuna girip saatlerin su gibi akıp gitmeye başladığını farkettiğinizde hiç de yabana atılacak bir oyun olmadığını görüyorsunuz. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine oyunu alıp yüklediğimde nasıl bir şekilde oyuna yumulduysam iki günde 7. level a atladım bu benim gibi devasa online oyunlarından uzak olan birsi için bayağı iyi bir netice.

Bahsettiğim oyun bir MMORPG oyunu yani internet üzerinden oynayacağımız bir devasa online oyunu.Daha önceleri ülkemizde denenmemiş bir tür MMORPG .Oyunun konusuna gelecek olursak 1956 yılında dünyaya bir gök taşı düşüyor ve tabi tahmin edeceğiniz gibi bu küçük çapta bir kıyamete neden oluyor. İnsanoğlu atmosferdeki toz bulutundan dolayı ölmeye başlıyor.Fakat gök taşının ortaya çıkardığı sadece ölümle sınırlı değil , çarpışmadan sonra Dünya da yüz yıllarca insanlarla birlikte yaşamış olan fakat hep gizli kalmış bazı masalsı yaratıklarda ortaya çıkıyor.

Hikaye bir devasa online için oldukça etkileyici.Ayrıca oyunun İstanbul’da geçiyor olması da ayrı bir güzellik oyunun demosunu oynayanların yakındığı pek çok problem var fakat oyunun çıkmasıyla birlikte bu problemlerinde ortadan kalkacağını ümit ediyoruz..

Oyunun resmi sitesi için: http://istanbuloyun.mynet.com/oyun.html

kaynak

Kaynak

http://www.xoyun.com/oninceleme-Istanbul--Kiyamet-Vakti-556.html

banada çok basit geldi ama paylaştığın için saol

V.I.P. prototype - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Yazıları
    3

"Bu daha başlangıç" kanısındayım, milletimiz oyunların "oyun" olduğunu anladıktan sonra rekor bile kırarız biz. Aslında aklımıza koyduğumuzda yapamaycağımız iş yok ama, aklımız hep üçkağıda çalışıyor... Bak kabus22 güzel oyun, ona kimse laf söyleyemez, söyletmem...

Alıntı TheRainOfAngeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grafikleri çok yapmacık bence. Ama seveni de vardır elbet. Teşekkürler.
    tabiki bu Türklerin bir başarısı ama grafiği hiç yok oynadm biraz çok kötü ama bizm okldan çoğu kişi oynuor bütün gün de bu oyundan bahsediorlar ben bile skldm yani

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

yabancı ülkelerde World of warcraft , silkroad , cabaL , AION qibi oyunlar varken bu oyunu qmse oynamaz

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

ForumKralı
    Misafir

size söylim bence o güzel bir oyun ama grafik olarak kötü kabus22 de güzel deil acayip yaratıklar var ve o oyunu bitirdim zorda deil kolay bir oyun ama ikv (istanbul kıyamet vakti) çok ama çok lag var sabah girmeyin tavsiye lagtan geçilmiyor

Forum LvL 55 - 75 waltran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oyun şuanda 49 lvl ve geliştirilmeye devam ediyor
    ve o oyun sektörümüz kötü diyen arkadaşlara diyorum bu oyunları yapanların hayat hikayelerini okdunuzmu nasıl dorluklarından üstesinden geldiklerini biliyormusunuz ? istanbul kıaymet vaktinin sadece 7 kişiyle yapıldığını ve oyun motorunun tamamen Türk yapımı olduğunu biliyormusunuz...YOK !

siz böyle devam edin ayda 60-70 tlik premium alarak yabancıların oyunlarını geliştirmesine yardım edin!

sevmesenizde güzel olmuş deyip moral verseniz bile bu oyunları yapanlara yetecektir ve gelcekte sizinde oyunlarınızı beklerim bakalım ne yapacaksınız

waltran haklısın ama sırf türk yapımı moral olsun diye gidip i.k.v ye paramı harcayayım?

Forum LvL 55 - 75 waltran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Red_Falcon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    waltran haklısın ama sırf türk yapımı moral olsun diye gidip i.k.v ye paramı harcayayım?
    harcamana gerek yok
    mynet yiyo paraları zaten oyun yapımcılarına bile doğru düzgün gitmiyodur

Thumbs up

Alıntı waltran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oyun şuanda 49 lvl ve geliştirilmeye devam ediyor
    ve o oyun sektörümüz kötü diyen arkadaşlara diyorum bu oyunları yapanların hayat hikayelerini okdunuzmu nasıl dorluklarından üstesinden geldiklerini biliyormusunuz ? istanbul kıaymet vaktinin sadece 7 kişiyle yapıldığını ve oyun motorunun tamamen Türk yapımı olduğunu biliyormusunuz...YOK !

siz böyle devam edin ayda 60-70 tlik premium alarak yabancıların oyunlarını geliştirmesine yardım edin!

sevmesenizde güzel olmuş deyip moral verseniz bile bu oyunları yapanlara yetecektir ve gelcekte sizinde oyunlarınızı beklerim bakalım ne yapacaksınız

IKV için alt bölüm açıldı: http://www.onlineoyun.gen.tr/forum/i...kiyamet-vakti/

Kurup başladım oyuna. Çok sarabilir ama işletim sistemim ingilizce olduğu için heralde, türkçe karakterlerin hiçbiri çıkmadı. Ne konuşmalardan, ne görev yazılarından birşey anlaşılmıyor.

Birde ilk kayıt esnasında
    "Karakter isminin ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalı."
    mesajı da garibime gitti. Neden böyle bir şart var acaba?
    Eğer herkesin üye isminin ilk harfi büyük olacaksa, ufak bir kontrolle küçük harfle girilen ilk harf büyük harfe çevrilebilir.

Bu iki problemin dışında oyunun atmosferi ve grafikleri güzel, hakettiği desteği görürse çok daha süper olabilir heralde.

not: Uzaktaki bir karaktere sağ tıklayıp konuşmak istediğimizde "Etkileşim mesafesi dışındasınız" gibi bir mesaj çıkıyor. Bu da oyunda ufak da olsa bir surat buruşturmaya yol açıyor. Karakterin kendisi o mesafe içine gidip konuş komutunu uygulasa. Yada uzaktaki NPC karaktere çift tıkladığımızda yanına gitse, bence daha iyi olurdu.

Beyaz Köşk sunucusunda onlineoyun isimli karakterimle, istanbul eminönünde fare kesiyorum

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı cronos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kurup başladım oyuna. Çok sarabilir ama işletim sistemim ingilizce olduğu için heralde, türkçe karakterlerin hiçbiri çıkmadı. Ne konuşmalardan, ne görev yazılarından birşey anlaşılmıyor.

Birde ilk kayıt esnasında
    "Karakter isminin ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalı."
    mesajı da garibime gitti. Neden böyle bir şart var acaba?
    Eğer herkesin üye isminin ilk harfi büyük olacaksa, ufak bir kontrolle küçük harfle girilen ilk harf büyük harfe çevrilebilir.

Bu iki problemin dışında oyunun atmosferi ve grafikleri güzel, hakettiği desteği görürse çok daha süper olabilir heralde.

not: Uzaktaki bir karaktere sağ tıklayıp konuşmak istediğimizde "Etkileşim mesafesi dışındasınız" gibi bir mesaj çıkıyor. Bu da oyunda ufak da olsa bir surat buruşturmaya yol açıyor. Karakterin kendisi o mesafe içine gidip konuş komutunu uygulasa. Yada uzaktaki NPC karaktere çift tıkladığımızda yanına gitse, bence daha iyi olurdu.

Beyaz Köşk sunucusunda onlineoyun isimli karakterimle, istanbul eminönünde fare kesiyorum
    Geliyorum
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

Bu arada, salgın hastalık / fare temizleme görevini bitirmeden oyundan çıkmıştım, tekrar girdiğimde yine en baştan başlattı görevi (0 fare kesilmiş olarak).

Ek olarak alt+tab ile oyuna ve windows a geçişler sonrasında aşağıdaki hata da geldi

ayrıca çok önemli değil ama 8gb ram'in sadece 4'ünü görmüş oyun galiba.
    istanbul_oyun.html: "06/07/09 19:46:18: Total Physical Memory: 4095 MBs"

not: benim işletim sistemi ingilizce windows 7 x64 olduğu için biraz problemli oldu tabi. Türkçe Win XP de falan bu problemleri yaşamazsınız heralde.

cronos o bendede veriodu bi ara bendede var İkv kurup geLiyimmi ?

rofL siLmişim

Alıntı ScofieLd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cronos o bendede veriodu bi ara bendede var İkv kurup geLiyimmi ?

rofL siLmişim
    tüh, 500mb aslında indirilir tekrar.

indirioRm 7 dq ya qeLiorm haha

O ne biçim oyun yha öğle anlamdım valla bence ülkemiz teknoloji açısından kendini geliştirmeli baksanıza sims3 bile çıktı yahni biraz çaşlışsalar fevkalde oyunla çıkar ama nerdeee....
    ]

V.I.P. QeloqS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

zaa :d olaya bak

Sevenler vardırtabi ama oyundan keşke dahah çok resim verseydiniz bu resim pek net değil :/
    ]

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu