+ Konuyu Cevapla
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 14 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Grand Theft Auto San Andreas

OO Moderatör
    ErDooM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs up Grand Theft Auto San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas, Rockstar North tarafından tasarlanan, Rockstar Games tarafından dağıtılan Grand Theft Auto serisinin bir parçasıdır.

Sony PlayStation 2 için 26 Ekim 2003 tarihinde piyasaya çıkarılan oyun, 19 Mayıs 2004'te Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlar ve Microsoft Xbox platformu için uyarlanmıştır.

Kurgu:
    Oyun, ana karakter Carl "CJ" Johnson'ın 1992 yılında annesinin evine Los Santos'a geri dönüşüyle başlamaktadır. Çetesi Grove Street Aileleri'nin dağıldığını öğrenen CJ, temelli dönmeye karar verir.

Oyunun en büyük farklarından biri eklenen karakter geliştirme özellikleri. Belirli yetenekleri geliştirebilmenin dışında karakterin görünüşünü de değiştirebiliyoruz. Ayrıca kas, saç, dövme değiştirebiliyoruz.

Oynayış:
    Los Santos'ta, az para ve düşük özelliklerle başladığımız oyunda, zaman ilerledikçe yeni dükkanlar açarak yeni kıyafetler, yeni şehirler açarak yeni yan görevler elde edebiliyoruz. Mesela San Fierro şehrini açtığımız zaman valet görevlerini de açabiliyoruz, gereken görevi yaptığımızda. Oyundaki araba çeşidi arttırılmış, ve bu sefer bölgelere göre arabalar görebiliyoruz. Mesela bir kasaba yöresinde limuzinler görmemizin imkanı yok, onun yerine dağ bisikletleri, kros motorsikletleri ve pikaplar gözümüze çarpıyor. Uçaklar ise geri dönmüş, ve havaalanlarından bir AT-400(Boeing 737 Yolcu Uçağı) ve neveada,shama lbile havalandırabiliyoruz. Oynanıştaki bir diğer değişiklik ise kız arkadaş edinebilme. Bir kızı evinden alıp stadyuma, restorana, veya başka bir fantezisi varsa onu yerine getirmeye götürebiliyoruz.Bazen at nalı,sprey,kamyonculuk,inşaatcılıkda yapabiliyoruz.Oyunda okullarda var.Araba,uçak,motorsiklet ve bot okulu ne yazıkki bunları oyunun ilerki bölümlerde açılıyor. Hatta oyunun ilerlerdeki bölümlerinde (Luxor Hotel) bile alınabiliyor.

Bölgeler:
    Oyunda üç ana şehir(Los Santos,San Fierro,Las Venturas) ve üç farklı county(Red County,Flint County,Bone County) var.Şehirler arasından en büyük olanı Los Santos, ikinci en büyük olan Las Venturas ve en küçük şehir ise San Fierro.Bütün şehirlerin değişik özellikleri ve yerleri var.Örneğin Los Santos'ta Vinewood(Gerçek hayatta Hollywood)var.Ayrıca Elvis taklidinden fahişesine kadar bir sürü insan çeşidi var.County'lerde ise çok farklı şeyler var.Red County'de çok uzun ağaçlar,göller ve tepeler gibi şeyler var.Flint County'nin en büyük özelliklerinden biri Mount Chilliad adlı yüksek bir dağ içermesi.Bone County ise,büyük çöl bir alan.

Los Santos
    Oyuna başladığımız Los Santos'un üç ayrı ana bölgesi var. Orta-kuzeydeki zengin bölgeleri diyebileceğimiz Vinewood, şehir merkezi Downtown, kuzeydeki kasaba bölgeleri. Bu şehirde suç oranı acaip derecede yüksek. Buraya iki kere geliyoruz. Oyunun ilk geldiğimiz bölümünde açık dükkanlar Binco, Pro-Laps ve sub-urban, ikincisinde ise Didier Sachs açılıyor. Spor Salonu ise boks hareketleri öğretiyor. Los Santos Downtown'ın güneyinde kalan Ganton,Idlewood gibi çetelerin ve rapçilerin kol gezdiği arka mahallelerde yaşıyoruz.90'larda altın çağını yaşayan hiphop kültürünü yaşamak da oyuna ayrı bir zevk katmış.Gerçek hayattan bazı olaylarda vardır. Los Angeles baz alınmıştır.

Los Santos şehrindeki çetelerin hakim oldukları bölgeler şunlardır; Grove Street Familes

* Ganton
    * Mezarlık
    * Santa Marina Sahilleri
    * Playa de sevilla
    * Vinewood

Ballas

* Batı Los Santos
    * Jefferson
    * İdlewood
    * Vadi parkı
    * Verona sahilleri
    * Willowfield

Los Santos Vagos

* Batı sahilleri

Kuzeydoğu Los Santos Los Warrio Aztec

* Küçük Meksika
    * Ticaret

San Fierro
    İkinci şehrimiz San Fierro'nun iki ana bölgesi var, ana şehir, ve Mount Chiliad'ın çevresi. Ana şehir yokuşlara dolu ve tramvaylara dikkat etmek gerek. Burada açılan kıyafet dükkanı Zip'dir. Spor Salonu karete hareketleri öğretiyor.Şehirde Woozienin çetesi Triads var Da Dang Boys,San Fiero Rifo çeteleri var.San Andreasın en az görev aldığımız yer burası.San Fierro sakin,yokuşlu,araba modifiyenin fazla olduğu yer.San Francisco ve Kuzey Califonia baz alınmış.

Las Venturas
    Üçüncü şehrimiz Las Venturas. Çölün ortasındaki vaha gibi olan kumarhane bölgesi dışında yaşanabilecek bir yer yok, ama yine de ilginç bir şeyler elbette bulunabilir. Mesela Area 69,Yasak Bölge (Restricted Area) veya hayalet kasabalar.Bu şehirin ise 4 bölgesi var. Bunlar; Batıdaki yarı zengin bölge, Kuzeydeki zengin bölge, ortadaki Strip bölgesi(Kumarhanelerin olduğu yer) ve Güneydeki Rock&Metal ağırlıklı bölge. Geri kalan Batı bölgelerine de "Bone Country" deniliyor. Bu şehirde Victim açılıyor, ve spor salonu sokak dövüşü öğretiyor. Las Vegas ve Nevada baz alınmış. Area 69,Yasak Bölge'nin kuruluş sebebi 1987 Las Venturas savaşı. Las Venturas'ı ele geçirmek isteyen Brezilya'lılar protesto olarak San Fierro Residence'a (San Fierro'da yıkık evler var hala kalıntıları duruyo İtfayenin oralarda) Andromeda tipi bombardıman uçağıyla bomba yağdırıp orayı yok ediyorlar. Ve yasak bölge o gün Las Venturas çölünde açılıyor.

Sesler ve Müzikler
    Oyunda 1992 yılında popüler olan bütün türlere özel radyolar mevcut. Oyuna şarkısını veren ünlü isimler arasında Rage Against the Machine, Snoop Dogg, Tupac Shakur, Ice T (seslendirme de yapmakta), Guns 'n' Roses, David Bowie, KISS, Lynyrd Skynyrd ve N.W.A. Oyundaki radyolar şöyle:

1. WCTR (Sohbet kanalı)
    2. Master Sounds 98.3 (Rare groove)
    3. K-Jah West (Reggae)
    4. CSR (Soul)
    5. K-DST (Klasik Rock)
    6. Radio X (Alternative Metal, Hard Rock)
    7. Radio Los Santos (West Coast HipHop)
    8. Playback FM (Klasik HipHop)
    9. K-Rose (Country)
    10. Bounce FM (Funk)
    11. SF-UR (House)

Bu radyolar, eski oyunların aksine, gerçekten haber verebiliyorlar. Bir spikerin yağmur yağacağını haber verdikten sonra gerçekten de yağmur yağdığına şahit oluyoruz. Veya yaptığımız büyük bir iş radyolarda yer bulabiliyor. Mesela Wu Zi Mu'nun kumarhanesinin açılışının haberini Radio X'teki DJ'in arada verdiğini duymanız, veya ünlü olmanıza yardım ettiğiniz OG Loc'un bir röpörtajını Radio Los Santos'ta duyabiliyoruz.

Oyunda çok ünlü oyuncuların seslendirmeleri mevcut. Örnekler Samuel L. Jackson, Chris Penn, James Woods ve Peter Fonda olarak sayılabilir.

kaynak

Kaynak

Vikipedi

Konu ErDooM tarafından (02-05-2009 Saat 01:35 PM ) değiştirilmiştir.

MaJeSTe 17
    Misafir

bence gta serisi için tam bir fiyasko:S:S:S:

ßen vice city'i daha cok beğenmiştim

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

V.I.P. Bilq3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı MaJeSTe 17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence gta serisi için tam bir fiyasko:S:S:S:
    yapma allahaşkına hangisinde koluna yaptıracağın dövmeyi seçiyorsun??
    This is Anesthesia Style

Hepsi gitti bitti. Tek gerçek okul

Those three words are never enough...
    <Florancia3

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sevgilinin kafasına çiçek geçirdiğimi hatırlarım Çete savaşları beni derinden etkileyen özelliklerinden biri. Oynadığım en uzun süreli oyun.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

xxxmelihxxxxx
    Misafir

real gta çok güzel

V.I.P. prototype - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Yazıları
    3

GTA4 daha kaliteli, daha eğlenceli ve daha güzel... GTA:SA'da olmayan birçok özellik GTA4'te var. Bilardo, bowling v.b oyunlar oynama, arkadaş edinme ve bu arkadaşlardan pozitif yönde yararlanmak. Kabare'ye gitmek. Tamamen bir yaşam simülasyonu gibi GTA4... Ha GTA:SA kötü mü? Hayır... Teşekkürler bro'...

GTA 3gibi oyun yok yaa walla oynayanlar bilir görevleri en zor ve zevkli olan gta serisinin şaheseridir GTA... özledim oynamayı

RHINO
    Misafir

Kim nederse desin şu ana kadar çıkmış bütün GTA'lar benimn için özeldir...

V.I.P. The Assasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GTA SA da sadece adamın s*ks yapmasını severdım o kadar yoksa sarmıyo oyn :S

berekost
    Misafir

Arkadaşlar gta san andreas uzun süre oynadığım bir oyundur.Oyunu bitirdim tabiki internetten indirdiğiniz bütün savelerde çeteler saldırıyor.Ve ben bütün çeteleri yok ettim her yer yeşil çetedir.Asıl konum şu ben gta san andreas için perfect mod adlı bir mod yapıyorum moddaki yenilikler.

Yapılabilecek şeyler:
    Sokakta oturabilmek
    Hayvan satın almak
    Eve eşya almak
    İş bulmak
    Askerlik yapmak
    Tekne satın almak
    Gemi tershanesi satın almak
    Gemi üretmek
    Hava alanı satın almak
    Uçak satın almak
    Özel yat Satın almak
    İş yeri satın almak
    İşçi almak
    Çalışmak
    Özel limuzinler ile korumalarla yolculuk(Ünlü olmak ve zengin olmak gerekiyor)
    Şarkıcı olmak
    İmza verebilmek
    Evlenmek
    Özel uçakla Gezmek
    Sokakta koruma ile dolaşmak
    Denizde gezmek
    Tüm şehirlerde inşaat yaptırma(Zengin olunca)
    İnternet Kafe açabilmek
    Polis olabilmek
    Gazete okumak
    Özel bina yaptırmak
    Evde televizyon izlemek
    Adam öldürünce hapse girmek
    Ölünce ambulans gelecek ve hastanede ameliyata gireceksin
    Doktor olabilmek
    Mafya Olabilmek
    Mafya olunca adamlarına emir vermek ve adam kaçırttırmak
    Mafya olunca karşı mafya takımı sahibi Polat Alemdar ve ekibidir.
    Polisler ile çatışmaya girmek ekibin ile birlikte...(BİTTİ)

EKLENTİLER:
    Yeni arabalar
    Audi ,bmw,Mercedes-benz vs.
    Yeni bölge
    Yeni cep telefonu
    Bilgisayar
    Yeni tekneler
    Yeni uçaklar
    Yeni motorlar
    Ünlü rapçiler(Ceza,Sagopa,Ayben,Fuat,Eminem ve Kolera dikkat yanlarında silahlı korumalar ile geziyorlar onlarda da silah var.
    Teröristler şehirlere baskın yapıp bomba koyuyorlar.
    Askerler dağda onlar ile çatışıyor.(asker olursanız bu çatışmaya girebiliyorsunuz.Vurulursanız şehit olursunuz mezarlıkta mezarınız olur ama oyuna devam edersiniz.
    Mezarlık
    Yeni binalar
    Yeni hava alanı
    Özel ekipler
    Dağcılar
    Barlar
    Şarkıcılar
    Kebapçı
    Sosis ekmek yapan adam
    Mısırcı yoldan alınıyor.
    Yeni burger King 3 4 katlı (arabaya servis)
    Pasaport Pizza
    Kezzapçı
    Yanardağ
    Ev eşyaları
    Yeni silahlar
    Yeni bombalar
    Yeni harita
    Yeni yüzler
    Yeni insan tipleri
    Deniz kenarında Yalılar
    Özel Korumalar
    Mafyalar(BİTTİ)

Kesinlikle hiç bir yerden çalıntı değildir bu modu yapmak çok uzun sürcektir en fazla 2 yıl en az 6 ay veya 1 yıl sürebilir uzun zaman geçtikten sonra bu modu herkes netten indirecektir.Bu modu cd ye çekip 1 veya 2 dvd olarak piyasaya sürebilirim.Ve alan kişiler veya indiren kişiler gta sa nın üstüne kuracaklardır ve çok güzel bir oyun ortaya çıkacaktır.

Saygılarımla

Standart Cevap: Grand Theft Auto San Andreas

eeee nerde linkler

Süper Moderatör
    M e я T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı emin9696 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eeee nerde linkler
    Illegal'e karşıyız.
    Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .

Yazmıyorum yani..

Forum Lvl 150 dreamy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Yazıları
    2

Alıntı berekost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar gta san andreas uzun süre oynadığım bir oyundur.Oyunu bitirdim tabiki internetten indirdiğiniz bütün savelerde çeteler saldırıyor.Ve ben bütün çeteleri yok ettim her yer yeşil çetedir.Asıl konum şu ben gta san andreas için perfect mod adlı bir mod yapıyorum moddaki yenilikler.

Yapılabilecek şeyler:
    Sokakta oturabilmek
    Hayvan satın almak
    Eve eşya almak
    İş bulmak
    Askerlik yapmak
    Tekne satın almak
    Gemi tershanesi satın almak
    Gemi üretmek
    Hava alanı satın almak
    Uçak satın almak
    Özel yat Satın almak
    İş yeri satın almak
    İşçi almak
    Çalışmak
    Özel limuzinler ile korumalarla yolculuk(Ünlü olmak ve zengin olmak gerekiyor)
    Şarkıcı olmak
    İmza verebilmek
    Evlenmek
    Özel uçakla Gezmek
    Sokakta koruma ile dolaşmak
    Denizde gezmek
    Tüm şehirlerde inşaat yaptırma(Zengin olunca)
    İnternet Kafe açabilmek
    Polis olabilmek
    Gazete okumak
    Özel bina yaptırmak
    Evde televizyon izlemek
    Adam öldürünce hapse girmek
    Ölünce ambulans gelecek ve hastanede ameliyata gireceksin
    Doktor olabilmek
    Mafya Olabilmek
    Mafya olunca adamlarına emir vermek ve adam kaçırttırmak
    Mafya olunca karşı mafya takımı sahibi Polat Alemdar ve ekibidir.
    Polisler ile çatışmaya girmek ekibin ile birlikte...(BİTTİ)

EKLENTİLER:
    Yeni arabalar
    Audi ,bmw,Mercedes-benz vs.
    Yeni bölge
    Yeni cep telefonu
    Bilgisayar
    Yeni tekneler
    Yeni uçaklar
    Yeni motorlar
    Ünlü rapçiler(Ceza,Sagopa,Ayben,Fuat,Eminem ve Kolera dikkat yanlarında silahlı korumalar ile geziyorlar onlarda da silah var.
    Teröristler şehirlere baskın yapıp bomba koyuyorlar.
    Askerler dağda onlar ile çatışıyor.(asker olursanız bu çatışmaya girebiliyorsunuz.Vurulursanız şehit olursunuz mezarlıkta mezarınız olur ama oyuna devam edersiniz.
    Mezarlık
    Yeni binalar
    Yeni hava alanı
    Özel ekipler
    Dağcılar
    Barlar
    Şarkıcılar
    Kebapçı
    Sosis ekmek yapan adam
    Mısırcı yoldan alınıyor.
    Yeni burger King 3 4 katlı (arabaya servis)
    Pasaport Pizza
    Kezzapçı
    Yanardağ
    Ev eşyaları
    Yeni silahlar
    Yeni bombalar
    Yeni harita
    Yeni yüzler
    Yeni insan tipleri
    Deniz kenarında Yalılar
    Özel Korumalar
    Mafyalar(BİTTİ)

Kesinlikle hiç bir yerden çalıntı değildir bu modu yapmak çok uzun sürcektir en fazla 2 yıl en az 6 ay veya 1 yıl sürebilir uzun zaman geçtikten sonra bu modu herkes netten indirecektir.Bu modu cd ye çekip 1 veya 2 dvd olarak piyasaya sürebilirim.Ve alan kişiler veya indiren kişiler gta sa nın üstüne kuracaklardır ve çok güzel bir oyun ortaya çıkacaktır.

Saygılarımla
    Belki göremiceksin ama bir umut ... bunlarla kafanı yorma zaten bunlar GTA IV için yapılan bir ek pakette mevcut

Tüm imza çalışmalarım : http://imgur.com/a/qZbLg#0

+ Konuyu Cevapla