platoon un linkini verdiği Comodo yu şiddetle tavsiye ediyorum. ilk kurduğunuz çok fazla şeye "bu program şunu yapmak istiyor izin veriyormusun?" vs gibi soru soracak. "
Remember my answer" seçili olduğunda işaretlediğiniz cevabı kaydeder, tekrar sormaz. Virüs uyarısı verdiğinde, eğer zararsızsa dosya, örnek loader ı çalıştırdınız ve virüs uyarısı verdi, dosyayı orjinal linklerinden (recyfer.info sitesinden) indirdiyseniz o zaman açık olan uyarı penceresinin alt sağ tarafından "
Add to exclusions" ı (virüs uyarısında/taramasında hariç tutulacak) seçin. O dosyayı artık gözardı eder (siz güvenilir olarak belirlediğiniz için). Bu sayede antivirüs programını da kapatmamış olursunuz (comodo internet security den bahsediyorum, onda antivirüs de birlikte geliyor). AV kapanmadığı içinde rahat rahat takılabilirsiniz oyuna girerken vs. Birde bir kurulum dosyası çalıştırdığınızda "
Treat As Installer" ı seçerseniz kurulum moduna geçer ve o dosyanın işlemlerine ona göre davranır. Türkçesini kurmadığım için karşılıklarını bilmiyorum ama zor olmaz sizin için.
Ben henüz windows 7 sürümü çıkmadığı için
ThreatFire kullanıyorum antivirüs olarak. O da fena değil ama Comodo internet security nin windows 7 sürümü çıkar çıkmaz kuracağım.
Kısaca, eğer doğru olarak kullanırsanız, çıkan uyarı pencerelerine dikkatli olarak cevaplar verirseniz hiçbirşeyden korkmanıza gerek kalmaz.