Toplam 11 sonuçtan 1 ile 11 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: karakter yapılandırırken pure & stat & hybird ve kıyafetler

orbjk
    Misafir

Standart karakter yapılandırırken pure & stat & hybird ve kıy

pure stat hybird
    Bir çok kişininde karakteri kasarken sıkıntıya sokan bir konuda stat dağıtımı. Önceden açılmışsa özür dilerim.

Statların ne oldukları zaten forumda verilmiş ama genede küçük bir açıklama yapalım :

STR : HP(hit point)'i arttırır. Phy Balance'i yükseltir ve Phy Damage'i arttırır. Phy = Physical - Fiziksel
    INT : MP(mana point)'i arttırır. Mag. Balance'i yükseltir ve Mag. Damage'i arttırır. Mag = Magical - Büyüsel

2 Stat arasında birbiriyle bağlantılı tek birşey var oda Balance.
    Ne kadar çok STR verirseniz o kadar çok Phy. Balance artar fakat bir orandada Mag. Balance azalır.
    Aynı şekilde INT içinde geçerli, onda Mag. Balance artarken Phy. Balance düşer.

Peki Bu Balance nedir?
    Critical vurduğunuzda normal vurduğunuzun %kaçı kadar vuracağınızı gösterir. Mesela Phy. Balancesi %90 olan bir kişi diyelim 100 damage veriyor ve bi anda critical vurdu. O an ki vuracağı damage 190 olacaktır. Balanceler Maximum %140 oluyor.

FULL STR KARAKTERLER : Bol HP, Az MP, Yüksek Fiziksel Hasar
    Her levelde Glavie kullanıcıları için en ideal stat dağıtımıdır. Levelde çok rahat bir şekilde kasabiliyorsunuz.
    Fakat Full STR blade'ler lvl 50'ye kadar çok işkence çekerler çünkü verdikleri hasar çok düşük olur. 50'den sonra açılacak son skillerle birşeye benzemeye başlarlar. PvP'de ise benim görüşümce Full STR blade'i kimse alamaz. Fakat Blade kasmak o kadar kolay değil.
    Full STR iseniz size önerim Glavie kasmanız ve en son (isterseniz) skill düşürerek Blade'e dönmeniz.

Yada Glavie sevmiyorum derseniz Bow kullanmanızı itina ile öneriyorum. Gerçektende mükemmel uyuşuyor Full STR ile bow. AntiDevil ile verdiğiniz criticallerden tutun diğer lvl 30 skilleriyle inanılmaz damageler verirsiniz. Fakat bow'un dezavantajı çok yavaş olmasıdır.

Full INT : Az HP, Bol MP, Yüksek Büyüsel Damage
    Önericeğim tekşey Sword ve Kalkandır. Spear kullanırsanız çok iyi damage verebilirsiniz fakat bi o kadarda kendi mezarınızı hazırlamış olursunuz. Full STR glavie 'im ve tek vuruşta bazen Full int karakterleri öldürebiliyorum Spear olanları ama kalkan takanlar ardıardına 3-4 vuruşumu block yapabiliyor.
    Full int iseniz size en sword ve kalkandan başka birşey tavsiye etmem.

Force olarakta Fire Imbue gitmenizi öneririm. Lightning her ne kadar maximum dmg olarak fire'dan yüksek olsada Fire büyülerinin avantajı büyüleri uzaktan atıyorsunuz. Lightningde ise adama baya bi yaklaşıyorsunuz. Tabi ki Sp farm yapmışsanız Fire ve Lightning aynı anda gidin derim.

STR Hybrid : Yüksek fiziksel damage fakat Magical balance'yide hafif dengelenmiş hali.
    İşte Blade ve Kalkan kullananlar için en ideal stat türüdür.
    Stat dağıtımı ise 2 STR : 1 INT 'tir.
    Böylece hem mana sorunu çekmezsiniz hemde Full STR'ye göre daha rahat level kasarsınız ama HP'niz full str kadar çok olmaz ve verdiğiniz criticaller pek yüksek olmaz.

INT Hybrid : Yüksek Magical damage fakat burda ki Physical Balance'yi dengelemek değil. HP'i dengede tutmak.

Spear kullananların daha çok tercih ettiği bir stat dağıtım türüdür. Stat dağıtımı 1 STR : 2 INT'tir.
    Sword Kalkan veya Spear ile kullanılması idealdir ama Spear kullanmanızı daha çok öneririm. Hem HP açısından dengeyi sağlar hemde Spear skillerinin verdiği fiziksel damage için azda olsa Phy. Balanceyi azbuçuk arttırır. Level kasarkende gayet rahatlık yaşarsınız.

Kıyafet Önerileri :
    Full INT Sword Kalkan = Armor
    Hybrid 1:2 Spear = Protector
    Full STR Glavie = Garment
    Hybrid 2:1 Blade = Protector veya Garment

KIYAFETLER

Karekter oluşturma konusunda herkesin takıldığı yer...

Forum içerisinde araştırmadım bilmiyorum varlığını, eğer var ise şimdiden özür...

Bazı konularda gözüme çarptığı için bu konuyu açtım, bilinmeyen birşey var kıyafetler karaktere HP ve KOŞMA özelliği kazandırmaz veya düşürmez... Bazı konularda bu şekilde yanlış bilgiler verilmiştir.

Öncelikle karakter oluştururken giyeceklerinizin yanı sıra karekterinizin özelliği de önem taşımaktadır. Şimdi oyuna ilk başlarken karakterin tipini seçme aşamasında karar vermemiz gerekir. Karekterinizin aşağıdaki özelliklerin hangisini taşımasını istersiniz..?

ARMOR = Sabit değer
    PROTECTOR = %-10 Can puanı, %10 Koşma (Armor'a göre)
    GARMENT = %-20 Can puanı, %20 Koşma (Armor'a göre)

yani ARMOR karakter oluşturursak koşması zayıflar fakat can'ı %20 oranında diğer karekterlere göre yüksek olur. Mesela can'ı 10.000 de sınırlayıp düşünecek olursak;

Armor - 12.000 HP
    Protector - 11.000 HP
    Garment - 10.000 HP

şeklinde olacaktır.

Bu durum gözle gürünür bir değişiklik degildir, fakat karşılıklı iki karekteri kıyafetsiz kıyaslarsak işte o zaman farkı göreceğiz.

Koşmayı da aynı şekilde düşünelim fakat burda da avantajlı olan GARMENT, çünkü ARMOR'a göre %20 daha hızlı koşuyor.

Yani ARMOR, PROTECTOR, GARMENT karekterler (bakın giydiği giysinin önmi yok, karekterin oluşumu önemli) skill kullanmadan yarış yaparlarsa GARMENT birinci PROTECTOR ikinci ARMOR ise sonuncu olur... Ama birde yarış değilde savaş yaptıklarını düşünürsek Garmentin sonu hüsrandır

Bu kısmı geçtik ve karakterimizi oluşturduk.

Şimdi aklımızda bir soru var, Ne giyeceğiz???

Genelde karşımıza çıkan ARMOR şöyledir GARMENT böyledir PROTECTOR öyledir gibi durumlar açıkcası pek hoş değil... Yukarıda açıkladığım özellikler sadece ve sadece karakter için geçerlidir, Full GARMENT veya Full ARMOR yada Full PROTECTIR kıyafetler karakterin koşma özelliğini veya can değerini değiştirmez.

Başta'da söylediğim gibi Koşma ve HP özelliği sadece karekter oluşturulmasında belirlenir, sonradan giyeceğiniz kıyafet buna bir etki göstermez.

Fakat karakter yapılandırma dersek, işte o zaman iş değişir.

PvP ve JOB'larda :
    Tercih nedeni olabilecek tek karakter GARMENT'tir. Giyilecek kıyafet duruma göre değişir. Önerim : GARMENT kıyafettir.

Neden diyecek olursak, GARMENT Karakterin hızlı koşma özelliği ile oyuna 1/0 önde başlıyoruz. (Armorsunuz ve Hunter'sınız, bir GARMENT Thief'i yakalama şansınız 0'dır. oysa garment olsaydınız ezip geçerdiniz.)

Garment kıyafetin Mag.Defence özelliği ile de oyunda Magicial attaclardan korunmanız büyük ölçüde artıyor. Zaten oyundaki korkulu karekter Nuker'dir. Yani Magician (güzel bir weapon ile kendi lvl'inde bir yaratığı tek vuruşta yatırır) Buna göre; Rakibiniz mag.attack'a sahip olacağı için Garment giyerseniz kolay yıkılmazsınız.

LvL Kasarken :
    Giyilecek kıyafet duruma göre değişir, Fakat Protector kıyafet giymen MANTIKSIZLIKTIR.

Bunun dışında kasma yerindeki monster'ın özelliklerine göre kıyafet giymelisiniz. Mag.attack ise GARMENT (yukarıdaki açıklamada olduğu gibi)
    Phy.attack ise ARMOR kıyafetleri tercih ediniz.

ARMOR kıyafetler Fiziksel güç'e karşı diğer kıyafetlerden daha üstündür. Bu nedenle LvL kasarken dikkat etmeniz gereken tek şey keseceğiniz monster'ın vuruş kabiliyetidir. Magicial veya Physical özelliklerine bakıp, ona göre kıyafet seçin ve sonra kasmaya gidin...

Forum Lvl 150 tExAs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ewt güzel bir paylasım ellerine sağlık

bu arada hangi karakterin hangi giysiyi giyeceğini açıklamayı unutmuşsun onuda ben düzenleyeyeim:

Hybird,Spear: Protector ve Germant tercihimdir çünkü karşıdaki adam str ise ve phy atacla daha çok vurur bu da o str cinin zayıf yanınnı gösterir phy atack fazla ve mag atakc az olur bu da sana az vurmasını sağlar

Full Str Blader: bu strciler için vazgeçilmez giysi türü germenttir.

Full İnt Sword Shield: İntçiler bence her zaman Armor giyinmeli Çünkü armor her zaman karşındakinin sana daha az vurmasını sağlar,hızlı koşmuyor diyorsan hızlı koşma skillini max yap..

Full İnt Spear:bu karakter zaten sağlam değildir İnt spear tercih etmem,ve bu karakterde bütün int karakterlerin kaderine mahkumdur ve Armor giymelidir

Pure Str Bow:bu karakter için germant iyi diye düşünüyorum...

Full Str Glavier:bu karakter oyundaki sağlam karakterlerden birisidir ve germant giyinmelidir diye düşünüyorum

şimdilik bu kadar ama sorularınıza ve sorunlarınıza her zaman açığız sitece

herkese iyi kasmalar sosunlu günler dilerim
    Biz bir günde kral olmadık,bir günde de tahttan inmeyiz...

SAW-N CREW
    Misafir

Standart .

çok güzel anlatmışsın aga bn str blade im 2-1 i sadec ebi kaç lvl yaptım onun dısında full str yim blade kasıyorum 30 lvl olucam bugun :-D cok zevkli oluyor blad ekasmak bn cok seviyorum pvpde dun 3 adamı aldım sonra soslu biri beni aldı 3 adamı aynı anda aldıgımda bir berserker mod a girmişti ve 29 lvllardı 8) 1 tanesi int öbür ikisi strydi sonra bi hunter geldi bni 4 leid gitti

xorhunx
    Misafir

KANKA BEN ŞU ATEŞ İLE ELEKTİRİĞİ ANLAMADIM sen sakın orda imbue yerine novayı demek istemiş olmayasın bence ateş daha fazloa wuruo yaw

Alıntı xorhunx Nickli Üyeden Alıntı
    KANKA BEN ŞU ATEŞ İLE ELEKTİRİĞİ ANLAMADIM sen sakın orda imbue yerine novayı demek istemiş olmayasın bence ateş daha fazloa wuruo yaw
    aa ewt bide o war ateş her zaman elektrikten daha fazla vurur

WeNoM
    Misafir

ya arkadaşlar ben yeni char açcam full str glavie açacam ve garment giyicem ama skiller nasıl olmalı?

sadece ateş str glaviede sp kasmak zordur ilk bas bi sp farm yaparsın 17 lvlde sonrada ileri sp farm yaparsan büyüleri açabilir her şey çok güzel olur...

zafo
    Misafir

itemler int basınca vuruş gücü artarmı

Galedron
    Misafir

arkadaşlar bnde hybird spear açmayı düşünüorm bunun skilleri ne olsun yani force olarak lightning mi fire mı ne diorsunuz bu işe???

Tr_TeXaS_Tr_
    Misafir

Teşekkürler...

hancerli
    Misafir

her zmn icin full int...!