+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 1 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Silkroad Online da Gerçekten Para Kazanmak, Ekonomik yönden güçlü çar yapılandır

Forum Lvl 150 DesAngel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Silkroad Online da Gerçekten Para Kazanmak, Ekonomik yönden güçlü çar yapılandır

Şimdi kardeşlerim sro oynarken ben dahil tüm Türk kardeşlerim sadece lvlup ve sp kasmak için oynuyoruz. Nedense oyunda en sefil en ezik charlarda bizden çıkıyor. Bundan dolayı bende bu konuyu tecrübelerime dayanaraktan anlatmayı uygun gördüm. Aslında para kazanmak, ekonomik yönden güçlü bir çar yapılandırmak o kadar zor bir olay değil yeter ki siz işinizi bilin ve isteyin.

Arkadaşlar dikkat edin serverlar da en iyi itemler olsun silahlar olsun hep yabancılardadır. Sanmayın ki siz bu yabancıların bu kadar zengin olmalarının sebebi devamlı sox itemler düşürmeleri ya da internetten para alma olayıdır. Tüm mesele yaptıkları ticaret ve birbirlerine olan desteklerindendir. Eğer bizde önem verirsek yabancılardan bir farkımız kalmaz hatta yabancıları geçebilirizde.

Neyse Başlayalım:

Burada olmazsa olmaz kural mutlaka ticaret yapmanızdır, Para kazanma konusunda stall açmanız gereklidir. (Ben 28 lvl bowman charımla 3 Milyon gold biriktirmiştim Arkadaşlar bu miktar belki size az gelebilir ama bu parayı sadece moblardan düşen normal itemlerden kazandım başka hiçbir işlem yapmadan yani sox tarzı item ya da alchemy item satmadan ve inanın devam etseydim eğer Oyunu bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım MİLYARLARCA gold biriktirmeyi ve oyuna yeni başlayan türk arkadaşlara da yardım etmeyi hedefliyordum.) Bu miktar ve yapacaklarım size lütfen garip veya fazla gelmesin inanın abartılı bir miktar yada yardım edeceğim için enayi bir insan değilim sadece tecrübelerime dayanıyorum.

Arkadaşlar oyunda her şey lvl atlamak, sp toplamakla beraber para kazanmaktır. bunu anlamamız lazım. oyunun temel kuralı bence para kazanmak ve aynı milletten olanlara yardım etmek üzerine kurulmuştur.(kişiye göre değişir.) ekonomi kasmayan ve yardım etmeyen char sahipleri eğer şanslı değilse ezilmeye ve yalnız kalmaya mahkûmdur maalesef.

Neyse bu kadar laf salatası yeter gelelim konumuza:

paranız varsa item mall dan fiyatı 88 silk olan ve aylık kullanılan ilk aydan sonraki aylarda 48 silke alınabilen toplayıcı petlerden alın. (oradaki çeşitlilik sizi yanıltmasın petler arasında kesinlikle hiçbir fark yoktur sadece şekil farkı vardır.) Bu petlerin yararını şu şekilde özetlersek; kasarken sizin düşürdüğünüz gold ve itemlerle birlikte diğer oyuncuların almakta geciktikleri gold ve İtemleride toplamalarıdır. Yani toplayıcılar 3–4 charınız varmış gibi size item ve para kazandırır.

Şimdi gelelim en hayati olan kısma: ticaret yapmak. Bu kesinlikle kervancılıkla karıştırılmasın benim anlatacağım stall kavramı ve taktikleridir. 1 lvlden itibaren düşen hiçbir itemi (sadece tablet ve 1 lvl elementler dışında) npc ye satmıyoruz. Bu itemleri npc den 1–2 k fazla fiyatına stallara koyuyoruz. Mesela arrow kimse aldırış bile etmez ama bu arrow satışı inanın 1dk bile sürmeden size bir anda 5000 gold kazandırır. Ve de ilk lvllerde 5000 goldun önemi çok fazladır. (Bu arrow satışını silahçının hemen yanında stall açarak ve başlığına da arrow yazarak yapalım eğer elinizde yeterince arrow varsa deneyin ve görün.) Bu işin daha en basit kısmı NOT: Burada anlatmak istediğim ticaretin önemini vurgulamaktır.

Ayrıca yaptığınız bu ticaret sonucunda piyasalardan haberiniz olur diğer oyuncuların en çok ne istediğini öğrenirsiniz en önemlisi de oyun bilginizde gelişir.

Arkadaşlar şunu sakın unutmayın npcler sadece degre itemleri satarlar yani 1 lvl, 8 lvl, 16 lvl, 24 lvl vs… Bu lvller dışında bulunan diğer itemler moblardan düşer sizde bu itemlerin önemine binaen mantıklı ama yüksek bir fiyattan satışa sunarsınız Bunu açacak olursak örneğin; 24 lvl bir bowu ele alalım bu bow npc de satılır oyuncular bu bowu npcden alabilirler ancak bu bowun hiçbir özelliği yoktur ve oyuncular lvl atladıkça kestikleri yaratıklarında lvlleri artar bundan dolayı 24 lvl bow yetmez bu yüzden player mecburen yükse lvl bow almak zorundadır. Oyuncu aradığı kriterlerde bir bowu npc den alamayacağı için aradığı bowu gözü kapalı 60–70 bin Golda rahat bir şekilde sizden alır. Umarım bu anlattıklarımı anlamışsınızdır . (anlamadığınız yerleri lütfen sorun.)

Stall Ticareti Yaparak Para Kazanmanın Püf Noktaları:

1. Stall açarken mutlaka itemlerinizin tüm stalı doldurmasını sağlayın 10 kutucuğun tümü dolu olsun.

2. satacağınız itemler mutlaka sağlam itemler olsun. Bunu açıklamak gerekirse; eğer satacağınız item silahsa ve silahı str charlar kullanacaksa silahın criticalı yüksek olsun 8 ve yukarı silahın phy attackı yüksek olsun buradaki önemli nokta yüzde kısmıdır. ( % 60) ve yukarısı blue özelliklerin olması yani str, int, attack rating, block ratio bunlar bir silahta aranan en önemli kriterlerdir. Ve bu silahı normal silahın 2–3 katına satmanız mümkündür. Ayrıca belirtirsek eğer silahta + basımı mevcutsa ve silah 4 degre ve yukarısıysa artık milyon goldlarla satışını yaparsınız. Tabi burada +3 ve yukarısı makbuldür. Eğer satacağınız silah int charlar içinse spear ve bowda crit şarttır mag attackı yüksek olmalı (% 60) aynı şekilde blue özellikler katmalı ve + olmalı bu int sword silahlar için 32 lvlden sonra geçerlidir. Çünkü 30 lvlde ilk nukeler açılır. Örneğin; 32 lvl bir sword ve shield düştü sizde glaviersiniz baktınız silah ve shield değerleri makul değerlerinde blue özellikleri var ve biri +2 biride +1 ne yaparsınız? Ben olsam (alchemy işini bildiğinizi var sayıyorum) önce silahı ve shieldi +3 yaparım daha sonra var olan tabletlerle silahın blue değerlerini arttırırım. Ve kendimce yani ben kendim gözü kapalı alabileceğim itemler haline dönüştürürüm ve ilk hallerinde bunları 120- 150 bin Golda satacakken yaptığım masrafları ve el emeğini göz nurun uda katarak 2 M golddan piyasaya sunarım satıldığını farz edersek alın işte 4 M goldum oldu nasıl? İtemleride (elbise ve takı) aynı şekilde yaparak satın asla pişman olmazsınız

3.pazarları gezmek her zaman bir avantajdır. Nasıl mı sizi örnek vereyim paraya sıkıştınız yada bir şey gördünüz almayı çok istiyorsunuz yada piyasa bilginiz zayıf ne yaparsınız ya o parayı toplamak için tüm itemlerinizi npclere satarsınız ya da kısa süreliğine sudan ucuz bir fiyata diğer tüm itemlerinizi satarsınız yada bir gafletle piyasa değeri milyon goldları bulan itemi çok çok düşük fiyata satarsınız. işte bu arada biz simsarlar bunu fark ederiz ve o itemi hemen alırız. Ve piyasa fiyatına satarız hiçbir şey yapamasak ta piyasanın durumunu görmüş oluruz. Stalları gezmenin avantajı budur işte

4.ALCHEMY: aslında ben alchemy materyallerinin satılmasına karşıyım bu malzemeler bize ilerde çok lazım olacak elixirleri kesinlikle satmayın tabi paraya sıkışırsanız 2-3 adet satabilirsiniz. Ancak bazı zamanlar bu alchemy işi o kadar revaçta olur ki gerçek hayattaki gibi dolar petrol Euro gibi işte o zaman satın. Mesela weapon elixir belli zamanlar nerdeyse 500 bin golda çıkar o zaman satın gitsin ne kadar varsa o zaman % 100 kar etmiş olursunuz.( arkadaşlar burada elixir satarak milyarlarca gold kazanılacağını iddia etmiyorum sadece bazı zamanlar bazı itemlerin drop oranı azalır ve bu itemler çok revaçta olur bu gibi durumların değerlendirilmesini anlatmak istedim.) ya da element diyelim 90 lvl açılmadan önce wind 2 bu elementin 5000 adetini adamlar 10-15 Milyon golda satıyordu ve fiyatı artarak devam ediyordu şimdide 9 degre itemlerin önemli tabletleri için olan elementler revaçtadırYüksek degre itemlerin tabletleri düşük degre elementlere ihtiyaç duyar biz bunu para kazanmak için lehimize çevirebiliriz. Düşük lvlde 2 lvl elementlerden başlayarak tüm elementleri toplayın bunlar 5000 adet olduklarında gidin hotan yada yeni açılan townda biraz piyasa araştırması yaparak koyun stala bakın neler oluyor mesela wind 3 eğer revaçtaysa ve sizde de yeterince varsa bu elementlerden 30dk – 1 saat arasında 100 M kazanmanız içten bile değil bu şekilde 100 M lerde kazanırsınız 10 Milyarlarda daha sonra isterseniz bu parayı güvendiğiniz arkadaşlarınıza gerçek paraya bile satarsınız.(bu işlem severdaki yüksek lvl oyunculara göre değişebilir.) Bu şekilde oyuna para vermemiş olursunuz. Şakşukaci adlı arkadaştan alıntı: biraz para yaptıktan sonra;hotan gidip 6 degre head itemi alıyoruz npc den kırdıyoruz 6 degre elemnlerden veriyor bolca ve 6 degre tüm elementler 9 degrede iş yapıyor,ayrıca stalda gördüğünüz lucky olan itemleri (9 degre) alıyor rondoluyoruz %80-90 ihtimalle lucky veriyor.(Bu işlem tüm degre itemler için geçerlidir. tabiki öneme binaen yüksek degre lucky stone lar yüksek fiyata satıldıklarından dolayı bu degre itemlerin alınıp kırılması daha uygundur. item blue olursa lucky düşme şansı artar.)

5.KURT SATMA: Aslında bu para kasma olayı biraz sabır ister ama eğer yaparsanız uzun vadede iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu işi;1 lvlden 1 adet kurdu isim vermeden 39.99 lvl e kadar kasarak stala koymaktır. bu şekilde kasarak tanesini 3 M den satışa sunabilirsiniz. (Bu işlemi yüksek lvl de yapmanız tavsiyemdir. çünkü düşük lvlde kurt kasmak akıl karı değildir.)olay bu işte ama tabi biraz zahmetli ve uzun zaman ister.

6. TAXİ: erayyirik adlı arkadaştan alıntı: düzenli bir şekilde taxi yapmak da uygundur.Cave'de 1.5 m Gold dan taxi yapılsa ve party full olsa saatte 10.5 M para gelir.Bunu 10 saat boyunca yaptığımızı düşünürsek yani saat 8 de uyanıp bi akşam 6 ya kadar yapsak sana eder 105 M bu olayı zaten 10-15 gün yaparsak garanti kazanırız 1 milyar goldunu.Riskli işleri hiç mi hiç sevmeyen arkadaşlar için taxi yapmak kesinlikle önerilir.Tabi önce level lazım.

Anlatması benden denemesi sizden ben sadece fikrimi yazdım inşallah faydası olur. Sorusu olan eklemek istediği olan ya da katılmayan arkadaşlar sebebini yazarak eleştirebilir. Bu kesinlikle hiçbir yerden alıntı değildir. Tamamen benim emeğimdir. Beğenen veya beğenmeyen arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
    SAYGILAR...

DİKKAT: arkadaşlar artık neti aldım ve oyuna başladım şuan başlar başlamazda nasıl çok param olur sp farmı nasıl yaparım diye düşünürken aklıma geldi uyguladım ve çok güzel netice elde ettim yaptığım çok basit bir uygulama ama bana kazandırdığı 1.5 m rome serverinde 72 lvl bow + 159 k kadarda eos serverinde para kazandırdı. yaptığım sadece taklamakana gidip yasadışı program kullanan ve herhangi bir şey toplamayan kişilerin yanında durup dşenleri toplamaktan ibaret benim çok hoşuma gitti bence sizde deneyin.

Alıntıdır...

V.I.P. prototype - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Yazıları
    3

Bu kesinlikle hiçbir yerden alıntı değildir.
    Alıntıdır...
    ???

V.I.P. Bilq3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burda amacım hava atmak değil ama birkaç şeyden bahsetmek istyorum.

Öncelikle anlatılanlara katılıyorum. böyle davranırsanz farklı storge'lerde bekletmeniz gereken çok yüksek rakamlara sahip olabilirsinz.

İlk olay ticaretten anlıyor olmanızdır. Sıkılmadan stall stall gezip ucuz itemları kovalamak gerekir. Buna tüm gününüzü ayırdığınzda "ah yaa! bugün hiç kasamadım" derseniz bu iş olmaz.

Sonra çevreniz geniş olmalı. Sizin charın ismi geçti mi "haa o mu. felaket itemlar satıor o adam yaa" demeliler. tabi bu zamanla olacaktır.

Stall açtığınız yer hep aynı olmalıdır. Şehirlerin belli işlek kısımlarını belleyip oralara stall açmalısınız. Belli bir popülariteye gelince daha tenha yerler seçerek kotadan tasarruf yapabilirsinz. çünkü şehir çok kota yer.

Element işi çok karlıdır. Elementleri arkadaş grubunuzla bir charda toplayıp bunları o char üzernden satmak mantıklı bir iştir. Yine bilinen bir Elementçi char daha iyi olacaktır. Sadece element ile 800M kastık biz.

Kurt besleme işi. 90FF olduğnuzda yapacağınız işlerden biri olabilir. gidip boş boş pvp yapıp sermayeyi pota yükleyeceğinze NPCden bir kurt alıp onu "noname" halde beslemenz akıl karıdır. Ama kurdu önce 30lv yapmalısınız. ben 80Lv iken 31lvlık kurda generaller tek atamıyordu. az bi canı kalıyordu. chaserların kaç lvla tek attığnı bilmiyorum en son. bir de kurdu ofansif kapalı yapmalısınız. yoksa ona dönebiliyor yaratıklar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tabi çok önemli birşey daha var. Kendi şansınız. Hiç yoktan Sun düşse fena mı olur
    This is Anesthesia Style

Hepsi gitti bitti. Tek gerçek okul

Those three words are never enough...
    <Florancia3

Alıntı exlove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu desangel'a ait değil proto , konunun ilk sahibi alıntı olmadığını yazmış , desangelda doğal olarak alıntı yaptığını ifade etmiş. biraz düşün bir adam neden alıntı değildir deyip alıntı yazsın hayranım senin 3d bakış açına
    Ewt aynen öyle ben adamın yazdığını silecektim ama unutmuşum.Proto kusura bakma

_MustanG_
    Misafir

evet gerçekten güzel taktikler deneyeceyim teşekkürler

önemli değil.İnşallah yardımcı olmuşumdur.

Blog Yazıları
    3

Alıntı exlove Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu desangel'a ait değil proto , konunun ilk sahibi alıntı olmadığını yazmış , desangelda doğal olarak alıntı yaptığını ifade etmiş. biraz düşün bir adam neden alıntı değildir deyip alıntı yazsın hayranım senin 3d bakış açına
    Alıntı DesAngel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ewt aynen öyle ben adamın yazdığını silecektim ama unutmuşum.Proto kusura bakma
    Canınız sağolsun sizin bea

Konuyu tekrar açtım, neden kapanmıştı yahu?

bunların herkezn bildiği şeyLer yeni bir şey yok ama saol

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

Blog Yazıları
    3

Alıntı Eяєвυs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunların herkezn bildiği şeyLer yeni bir şey yok ama saol
    Herkes biliyor ama kimsenin taktığı yok. Millet level kasmakla uğraşsın, pazarlarda neler dönüyor, kimsenin haberi yok...

okobya
    Misafir

abi s.a. benim en çok sevdiğim çarlar nuke ve blade nukede 1 str 2 int gidiyorum 50 lvl dan sonra full int gidecem bi sorun çıkarırmı ?

Standart açıklama :)

Saturn'un stall kraliçesi StallMaster HarrodsGirL'ün sahibi olarak açıklıyorum ki:
    Bu ara işler kesat
    Hep kuru kalabalık...
    sadece D10'lar satılıyor. ama uyduruktan bir itemın 10m'den başladığın düşünürsek çokları için büyük miktarlar dönüyor. yeter ki piyasayı takip edin. bunn için 2. bir char açıp 2. clientten takılabilirsinz.

StallMaster
    HarrdosGirL
    This is Anesthesia Style

<Florancia3

okobya
    Misafir

çok sağolun birde bende 1.5 sayfa eliksir shield var ilerki lvllar için yarım sayfa yarayım mı? bide bende bütü loaderlerda hata veriyor en az 5 loader indirdim hepsinde fatal eror veriyor yardımcı olusanız sevinirim.

Alıntı okobya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok sağolun birde bende 1.5 sayfa eliksir shield var ilerki lvllar için yarım sayfa yarayım mı? bide bende bütü loaderlerda hata veriyor en az 5 loader indirdim hepsinde fatal eror veriyor yardımcı olusanız sevinirim.
    eğer bot kullanıyorsan ayırmana gerek yok, zaten botta elixir doluyor taşıyor.

loader olarak testosterone en iyisi heralde hala:
    http://www.onlineoyun.gen.tr/forum/s...lticlient.html

okobya
    Misafir

yok bot kullanmıyorum.

yok abi bundada could bilmem ne diyor yani bundad da hata veriyor benim sürümde bi hatada olamaz 2. kere indirdim ama ne sorun olabilir?
    Konu okobya tarafından (17-04-2009 Saat 07:04 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: İkinci mesaj birincisi ile birleştirildi (otomatik)

Alıntı Bilq3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saturn'un stall kraliçesi StallMaster HarrodsGirL'ün sahibi olarak açıklıyorum ki:
    Bu ara işler kesat
    Hep kuru kalabalık...
    sadece D10'lar satılıyor. ama uyduruktan bir itemın 10m'den başladığın düşünürsek çokları için büyük miktarlar dönüyor. yeter ki piyasayı takip edin. bunn için 2. bir char açıp 2. clientten takılabilirsinz.

StallMaster
    HarrdosGirL
    Ekonomik kriz SRO`yuda vurdu yani

Teşekkürler Güzel konu olmuş ama ßen yoktum geldim tam oldu

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

Alıntı okobya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok bot kullanmıyorum.

yok abi bundada could bilmem ne diyor yani bundad da hata veriyor benim sürümde bi hatada olamaz 2. kere indirdim ama ne sorun olabilir?
    could bilmem ne falan yok, hata mesajını birebir aynı şekilde bir yere not edip buraya yazacaksın ki bizde ona göre çare bulabilelim.

benim tahminim indirdiğin dosyayı bir yere açmıyorsun. direk rar arşivinin içinden loader ı çalıştırıyorsun. o zaman içinde ihtiyacı olan .dll dosyasını bulamadığı için o şekilde hata verir. Sen indirdiğin loader dosyasını bir klasöre aç önce. ondan sonra loader ı çalıştır.

Alıntı Crossie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekonomik kriz SRO`yuda vurdu yani
    kesinlikle
    This is Anesthesia Style

<Florancia3

Millet bot konusu açılmışken cracklı bot var mı ?

©Copyright OnlineOyun & Since 2006
    █║▌│ █║▌ ║││█║█║
    ~KâbuS~

okobya
    Misafir

abi bu yen i clientte sro loader çalışmıyo

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu