ACE Online'da görevler 3 tipte olabiliyor: Senaryo görevleri, standart görevler ve yan hikaye görevleri. Senaryo görevleri oyunun ana bölümü olduğu için kullanıcıların bu görevleri tamamlaması gerekiyor. Standart görevleri yapıp yapmamak ise kullanıcıların seçimine bağlıdır. Yan hikaye görevlerinin ise kendi farklı hikayeleri vardır.

Görev: Competence certification - Ehliyet sertifikası alma
Level: 2
Amaç: Stones ruin'de 3 [Bombing exerciser] ve 1 [Fighter exerciser] düşür. Her biri için kill mark topla.
Ödül : 320 SPI , 104 EXP
Ordu Lideri Andersson'un Mesajı: Bygeniou paralı asker ordumuza hoşgeldin. Uçuş bilgilerini zaten aldım. Oldukça etkileyici operasyonel yeteneklerin var, fakat gerçek bir dövüşte ne derece başarılı olacağını merak ediyorum. Seni bir kez daha test etmek istiyorum. Stones ruin'e uç ve bana 3 Bombing exerciser ve 1 Fighter exerciser getir. Bunlar çaylakları eğitmek için hazırlandı ve tamamen yapay zeka ile çalışıyorlar. Eğer bana getirebilirsen seni ordumuza kabul edeceğim. Tabiki işi iyi yaparsan ödülde alacaksın. Bu ilk görevin olduğu için ödülün 320 SPI olacak. İyi şanslar, sana güveniyoruz!

Görev: Watcher hunting - Gözcü avlama
Level: 3
Amaç: Stones ruin'de 5 Watcher , 2 Overwatcher bilgisayar kutusu topla.
Ödül : 450 SPI , 209 EXP
Ordu Lideri Andersson'un Mesajı: Paralı ordumuzu beğendinmi? Umduğumdan daha da iyi çıktın. Ama çalışmak için çok sabırsız olman beni biraz endişelendiriyor. Sana hükümetin küçük bir ricası ile ilgili bir görev vereceğim. Watcher'ları biliyormusun? Phillon'a katılarak bölgemizde casusluk yapan bu canavarlar Shrines gezegeninden. Bizim için önemli bir tehdit olmasa da ve Stones ruin'de önemli birşey olmasa da hükümet Decaian'ların ne kadar zayıf olduğunu göstermek istiyor. Görevin Watcher'ları düşürerek bilgisayar kutularını getirmen. Ayrıca Overwatcher'ların bilgisayar kutularından da getireceksin. İsimlerinden de anlaşıldığı gibi Overwatcher'lar sıradan Watcher'lardan çok daha güçlüdürler. Ödül olarak 450SPI alacaksın. İyi yolculuklar!

Görev: Petra nest - Petra yuvası
Level: 4
Amaç: Petras mağarasına git ve Hornian kraliçe yumurtası kırarak 2 tane Hornian kraliçe yumurtası DNA'sı getir. Bittiğinde mağarada ilerle.
Ödül : 640 SPI , 152 EXP , 1 Bonus stat
Ordu Lideri Andersson'un Mesajı: Hornian isimli canavarı duydunmu? Tylent ormanındaki büyük arılara Hornian denir. Kavgacı bir yaratık değildir fakat çok yaklaşırsan saldırırlar. Haberalma kaynaklarına göre, bir kaç gün önce, kraliçe arılardan biri (Hornian queen) yumurtalarını bırakmak için Petras mağarasına girdi. Eğer bana bu yumurtalardan 1-2 tane getirirsen, hükümet Hornian avlamak için özel silah yapımına başlayabilecek. Bu bizim genelde yaptığımız işlerden değil, hükümet bizden özellikle istedi. Seni göndermeye karar verdim, böylece mağarayı da daha iyi öğrenmiş olursun. Petras mağarasına (cave) git ve 2 adet Hornian DNA örneği getir. DNA ları almak kolay, Hornian yumurtalarına ateş etmen yeterli. Numuneleri alınca doğrudan mağaranın sonuna git. Otomatik sistemlerimiz seni Bygeniou'ya getirecektir. Senin gibi biri için bu iş çocuk oyuncağı sayılır. Bu görevin ödülü 640SPI ve Stat+1 olacak. İyi Şanslar!

Görev: Bonebat collector - Bonebat toplayıcı
Level: 5
Amaç: Stones ruin de Bonebat'leri öldürerek 7 Gastric juice bag (mide suyu torbası) getir.
Ödül : 680 SPI , 246 EXP
Ordu Lideri Andersson'un Mesajı: Bonebat isimli yaratıklardan avlaman gerekiyor. Bygeniou şehir enstitüsünün eritici sıvıya ihtiyacı varmış. Bonebat'lerin mide sıvısı oldukça asitli, bir çeliği bile eritebilir. Çok kolay yanıyor, bu sebeple yeni uçak parçaları yapmada etkili olabilir. Bu yeni parçalar çıktığında enstitü bize ucuza verebilir. Fena değil, ha? Ne düşündüğünü biliyorum, önemsiz bir iş gibi de görünebilir, fakat senin seviyendeki diğer paralı askerlere de bu görevi verdim. Stones ruin'e git ve Bonebat düşür. Mide sıvısı torbaları (Gastric juice bag of Bonebat) düşüreceklerdir. Bunlardan 7 tane topla. Ödül olarak 680SPI kazanacaksın. İyi Yolculuklar!

devamı eklenecek...