bise sorcam speardaki sworddaki bowdaki filan block ratio lar ne ise yarıo![]()
bise sorcam speardaki sworddaki bowdaki filan block ratio lar ne ise yarıo![]()
@tanımsız
o zaman speardaki,sworddaki,bowdaki blocklar zararlı bişey
rakibin daha az block wurması daha cok damage wermesı anlmına gelır
sonuç olarak?
Block anca shield kullanana yarıyor. Bu özellik anca shield de (ve yanında kullandığınız sword/blade de varsa) işe yarıyor.
Diğer silahlarda rastlarsan sebebi, %99'u silahların yaratıktan düşmelerinde rastgele atanan attribute değerlerinden, geri kalan %1 i de birilerinin işe yaraycağını düşünüp silaha agility stone basmasındandır.
Düşen silahta hangi özelliklerin olacağını belirlemek, oyunu programlama açısından düşünüldüğünde, Tombala oyunundaki taş çekmeye benzetilebilir. Bir havuzda özellikler vardır:
%10 block
%10 durability
%10 crit
Silah yaratıktan düşerken, ki bu normalde, kodlama açısından düşünürsek, bir silah yaratım işlemidir aslında, yaratılırken , özellik havuzundan rastgele X tane özellik ekle silaha gibi bir işlem vardır.
en basitinden, elinde block %20 artıran spear olup kendisine yapılan atakları bloklayan gördünmü? bir yararı yok yani![]()
eksik yada yanlış anlatım söz konusu yada ben öyle anladım
silahlardaki block'lar karşı tarafın kalkanındaki blocklardan kurtulmak içindir misal olarak;
karşınızdaki rakibin shield'i %100 crt degerini tutturmuş eger normal npc silahıyla wurursanız crt gelme olayı çok düşüktür belki gelmeyecektir bu shield deki olay crt gelmeleri azaltmaktır.
diger yandan sizn silahınızdaki block ise rakibin bu degerini kırabilir yani rakibinize hiç critical wuramazken bu blue sayesinde böyle bir durum ortadan kalkacaktır özetle
sheildeki crt=crt yemeleri engellemek
weaptaki br=shieldeki block özelliginin işini yapmasını engellemek
(yanlış hatırlamıorumdur umarım)
Konu papyon tarafından (31-08-2008 Saat 09:38 PM ) değiştirilmiştir.
bide kalkanda filan ara sıra crit bluesi oLuo o ne![]()