Merhaba beyler şimdi sizlere türkiyede pek bilinmeyen bir online oyunu anlatacağım adı World Of Tanks (WOT) bu oyun 2 serverdan oluşuyor biri europe(EU) bide ABD ben ABD de oynuyorum. oyun FPS tarzı bir oyundur oyunda tanklarla çatışmaya giriyoruz tankımızı geliştirip yeni tanklar alıyoruz. Oyunda 3 adet ülke ve her ülkenin 3 adet tank türü var.Ülkeler Alman,Amerika ve Rus olmak üzere ve her birinin 3 adet tank türü var bunlar;
1)Light tanks;bu tanklar zırhları düşük ezik fakat saldırıları normaldir ve çok hızlı olurlar SPG(birazdan anlatacağım)lerin baş belası diyebiliriz.
2)Medium tanks;bu tanklar zırhları light tanklara göre daha yüksek ve saldırı değerleri de yüksek tanklardır bu tanklarda hızlıdır.(oynamasını bilirsen çok güzel ve güçlüdür)
3)Heavy tanks; adı üzerinde zırhları çok güçlü ve kalındır saldırıları alışıldığın üstündedir ve aşırı derecede yavaştır ama gayet güçlüdür.(light,medium ve heavy tankların turret yani kafaları vardır ve 360 derece dönerler)bu tankların max seviyesi 10. seviyedir.
4)Tank Destroyers;adı üzerinde tank yokedicisi bu tür tanklar turret yani kafası yoktur (Abd 4.ve 5. destroyerler hariç)ve canları ve zırhları az fakat çok güçlülerdir saldırırları çok yüksektir.bu tür tankların max seviyesi 9.seviyedir.
5)SPG;oyunun baş belaları lanet olası tanklar bu tanklar zırhları yok denecek kadar az fakat saldırıları en yüksek tanklardır destroyerler gibi turretleri yoktur ama dediğim gibi saldırıları çok ama çok yüksektir bu tankların max. seviyesi 8.seviye dir ve 8. seviye SPG nin saldırı değerleri 1.100 ve 2.100 arasında değişir.

Tank gelişimi
tankların Research yani EXP dediğimiz birim vardır bu birim her savaşta düşük olarak gelir research bizim neyimize yarar? research bizim kilidimizdir tankların değişik türde silahları,balataları(tekerlek),turret(kafa),motor ve radyolarının kilidini açmak için kullanırız bunların kilidini açtıktan sonra tekrar credits(para)ile alırız

Tank Malzemeleri
-Silahlar saldırı değerleri ve loading time(yani mermi doldurma hızı)ları farklıdır kimi silah çok fazla vurur fakat yavaş mermi doldurur kimisi az vurur 1 yada 2 saniyede doldurur

-balatalar bizim tankın alt gövdesini döndürme hızımızı arttırır

-turret(kafa) aldığımız zaman tankımızı hem canı artar ve tankımızın kafasının şekli değişir.

-motorlar tankmızın hızını arttırır.

-radyolar ise düşman tankın nerede olduğunu görmek için mesafe belirler mesela bir radyonun Signal Range (m) 700 ise düşmanımız bizim radyo mesafemize girerse düşmanı görebiliriz çok işimize yarar

-tankımızın mermi ve repear kısmı war tankımız savaşta patlayınca repear yapmalısınız yapmazsanız tankınız işinize yaramaz repear yapmak ve mermi satın almak için hangarımızda 'service' butonu war ona basarsanız herşey görünüyor zaten.

-5. seviye ve üstü tanklarda kafanın kilidini açtığınızda kafayı giyemiyorsanız tekerlek almalısınız çünkü tankınızın kendi tekerleği kafayı taşımaya bilir çok ağır gelebilir (motordada yapma ihtimali war)

Savaş sistemi

Savaşlar 15 vs 15 olur.
Savaşta I.(1.) seviye tank iseniz sizin seviyenize yakın tanklarla savaşırsınız savaşta ölmemeye çalışın çünkü ölünce geri doğamazsınız (burada yeniden başla veya şehirde yeniden başla yok )

Bazı taktikler
-savaştasınız ve düşük seviyedesiniz para ve research kasmanız gerekiyor ama
kimseye vuramıyorsunuz vursanız bile %1 %3 filan vuruyor o zaman kendi takımınızdan daha yüksek bir seviyedeki tankın peşinden gidip onun ateş ettiği düşmana sizde saldırın ozmn yüksek miktarda para ve research gelir.

-düşman tankın tekerlek(balata)kısmına ateş ederseniz düşmanınızın tekerleği kırılır ve 5 yada 8 sn felan hareket edemez dengesi bozulur bu sizin için büyük bir firsattır vurabilidiğiniz kadar vurun

-eğer merminiz bittiyse ve medium veya heavy bir tank iseniz düşmanınızın üzerine hızlıca kamikaze yapın yani çarpın düşmanınız patlar veya canı azalır.

-oyunda kendi adamınıza sıktığınız zaman daha az para ve research gelir.

-hangarınızda sol tarafta tank içerisinde bulunan askerleriniz war ve hepsi %50 olarak başlar bu %100 olunca "+" işareti gelir ve askerinize 3 adet skill seçeneği war bunlardan biri repear 2.si fire 3.sü ise camouflage.

Oyunun sitesi www.worldoftanks.com siteye girdiğiniz zaman ikitane bayrak seçeneği war lütfen abd seçeneğine basın ben ordayım birkaç tanede türk war oyun içerisindeki adım "burakhan" daha fazla bilgi için faceden ekleyebilirsiniz http://www.facebook.com/bugrahan.sezgin yada ßuğrahan Sezgin (tamamen kendim yazdım kesinlikle alıntı değildir)