ben kendi fikrimi söyliyim: 3 EZİKSE CAR SAÇMA DEĞİLDİR.
ben kendi fikrimi söyliyim: 3 EZİKSE CAR SAÇMA DEĞİLDİR.
Aynı konuyu bir daha açmışsın:http://www.onlineoyun.gen.tr/showthr...r&p=1049277348
Bence ,bir oyun için verilmez ben verceğim parayı bilgisayara harcarım manyak olur extreme işlemci felan süper olur ama adamın çok parası varsa harcıyacak yer bulamuyorsa verir normal bir player ama para vermez jade gibi oyunlar bulur onları oynarbenim fikrim bu
![]()
akıllıca o diğer konuyu yanlışıkla açrım moderatöre yazdım kapamasını istedim sorun yok çünkü onda anket olmamıştı
HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM.
Bence saçma değil adam sizin keyfinz içinmi yapiyorçok olmasada bu işten para kazanması lazımki devamını getirebilsin
![]()
Bana kalırsa saçma değil. Benimle bu görüşü paylaşan bir çok kişi vardır ki; bazı oyunlar hollywood gişe hasılatlarını geçebiliyor. Piyasada oyun oynamam diyen kaç kişi var? Geçtim, intel ile amd, nvidia ile ati arasındaki rekabet dillere destan boyutlara ulaştı. Oyun oynamak için bilgisayara para yatırabiliyoruz. Neden bir mmorpg oyuna yatırmayalım?
Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .
Yazmıyorum yani..
bencede saçma değildir çünkü kendin için veriyosun saçma olsaydı o zaman karnını doyurmak için para harcamakta saçmalık olurdu
benim düşüncem;
yatırım aracı olarak görürsen saçma değildir.Demek istediğim ucuza mal edip pahalıya satarak kar elde edersen saçma olmaz,ama türk oyuncular kendini çok kaptırıyor geçenlerde çocuğun teki internet faturasını ödemedi diye babasını öldürdü
Konu SCARFACE tarafından (06-02-2010 Saat 02:46 PM ) değiştirilmiştir.
Doğru. Char yapıp satabilirsin. Knight ile altına 0 araba çekenler bile vardı hatırladığım kadarıyla.
Burada birşeyler, kurallar, öneri ve şikayet gibi şeylerin bildirimi gibi şeyleri esas alan eğlenceli bir yazı yazmıştım ama 1.370 karaktere sahip olduğu için mızmızlandı vb4. 1000 karakterden fazla olamazmış yazdıklarım buraya. Sonra indirdim 957 karaktere kadar. Dedi, "500 karakteri geçemez." bende dedim "İyi tamam peki abi, yazmıyorum." .
Yazmıyorum yani..
Onlineoyunlarda para verip oynayan var para vermek zorunlu değil silkroad için konuşalım mesela para vermek zordunasın oyun için jadede değilsin,mesela sroda adam pre,gold vs adam para yatırmış ama char eziq şimdi adam zevk içindionuz adam pvplerde yarıyorsa o char gitmiştir geri dönüş yoktur diyelim,jadede adam biraz emek vermiş hiç bir maddi yatırım yok oyunda zorlama yok zaten anladınızmı
Konu para,maddi durum diyip gitcek konuyu okyonusa götürmeyelim
İsteyene göre saçmadır,başkasına göre saçma değildir
Kimsenin siyasi görüşüne kimse karışamaz,buda böyledir iyi hala kötülük yapıyorsa adama karışmak lazım
Bana göre böyle yukardakiler![]()
Saçma değildir, bunu bir orijinal oyun alıyormuş gibi düşünün. Tabii bu ülkemizde ne kadar saçma karşılanıyorsa, "Saçmadır, para yatırılmaz." diyenlerde aynı zihniyettedir. Zaten ekmeğe parası olmayan insan çalışır oyun oynamaz.
(bkz: Ülkemizdeki orijinal oyun satışlarındaki artış.)
Konu waltran tarafından (07-02-2010 Saat 06:50 AM ) değiştirilmiştir.
Yeni hesap açcam sitede saçmaya vercem hepsini![]()
Sence saçmamı yoksa inadınamı?
dünyada para denen sistem oldukça bir iş yapan, emek harcayan insanlar karşılığında ihtiyaçları için harcayacakları para almak isterler. Eğer oyunlar para kazanamazsa firma oyunu geliştirenlere para/maaş veremez, sunucuların ve harcanan bant genişliğinin parasını ödeyemez, ve kapatmaktan başka çaresi kalmaz. Para sistemi oldukça oyunlara para ödemek saçma olamaz. Fakat bu parayı alış şekillerini beğenmeyip tartışabiliriz. Sadece aylık abonelik ücreti alarak mı yoksa oyunu ücretsiz yapıp item dükkanı ile oyunda üstünlük sağlayacak premium vs malzemeler satarak mı? Oyunun ücretsiz olması hoşumuza gidiyor, fakat item shop'lar oyundaki adaleti de bozabiliyor. SRO dan nefret edip bırakmamın sebeplerinden biri oyuna KO gibi premiumsuz girilemez hale gelmiş olmasıydı. Kazandıkları para ile ilgili çok büyük rakamlar duymamıza rağmen sunucu/bantgenişliğine harcamak yerine özellikle sunucuyu doldurdup insanları premium almaya itiyorlardı sanki. Item mall mantığıyla başlamış tüm oyunlardan bu tip adi taiktikler beklenebilir. KO, SRO, Jade Dynasty vs hepsi aynı kafada. JD de en azından premiumsuz girilebiliyor ama sro daki tüm oyuncular ona geçse o da heralde sıkıntı yaşamaya başlar ve premium login çıkabilir. Kısaca, bence saçma değil. para harcamak istemiyoruz veya paramız yok belki, o yüzden saçma deniyordur ama oyun sektörünün işleyişine göre saçma değil bence. Ve sevdiğiniz oyunun gelişmesi için oyunculardan para kazanması şart.
Sosyal gereksinimleri, sinemayı, oyunu ne bileyim bir hobiyi vs. "zorunlu" olarak gördüğümüzde, herşeyi aydınlatabiliyoruz. Dışarı çıkıp, 10-15 milyon fazla verip eli yüzü düzgün kebap yiyoruz, her öğünümüzü kuru ekmek+su ile geçirmiyoruz değil mi?
Bana kalırsa üstüne para dökülmemiş charda biraz kuru ekmek tadında. Şimdi karşı olanlar harçlığından 3-5 milyon arttırarak gün içinde ettiği küfür miktarını azaltsa fenamı olur?
Üstad.
Yazmıyorum yani..