A)Grind
Grind yaparken , çok para ve item elde edersin.Eğer item yada goldların üzerinde arı sürüsü gibi hayvanlar varsa toplamaya çalışmayın.Para düştüğü zaman sakın gözardı etmeyin boyutu ne kadar olursa olsun toplayın.Ne demiş atalarımız toplaya toplaya göl olur.Bir oyunda 20 lvle kadar yerdeki paraları itemleri toplamazsa 50-60K zarara geçer.
Ayrıca işine yaramayan itemleri npc ye satın.Bu Dragon Quest ten düşenler içinde geçerli tabi bu itemleri diğer oyunculara satamıyorsan.Bu yol para kazanmak için çok önemlidir.Aşağıda sıraladığım itemleri satmamalısınız;
- işinize yarayan potlar
- iyi itemler
- işinize yarayan materialler
bunları iyi yaparsanız 45 lvle kadar rahat 100k kasabilirsiniz.
B)Diğerlerine yardım etmek
Kulağa garip geliyor değil mi? Bİliyorum ki sen diğer oyunculara para yardımı etmeyi istemiyorsundur.Diğer oyunculara yardım edersen onlarda sana ederler.Ayrıca bunun başka bir yolu da vardır.Yardımın için diğerleri sana para vermek durumundadır.Bu durum bir squad ın cleric e ihtiyacı olması gibi.Onlardan para alırsınız , o para karşılığında onlara can basarsınız
C)İyi İtemlerini Sat
Oyuncalara satın.Eğer hayvandan iyi bir item düşürdüysen bunu hemen npc ye satma.Çünkü npc sana bir adamın vereceginden daha az para verir.İyi itemler genellikle mavi isimlidir ayrıca özelliklerinde 2 tane yıldız olur.
3 tip insanlar vardır;
- İtemlerini chat de yazarak satanlar.Bu iyi bir fikir değildir.West Archo daki Trade Chat de belki alıcı bulabilirsiniz.Ama genellikle çok alıcı çıkmaz.
- Cat shop ta itemlerini satanlar.Buda orta itemler için iyi bir fikir.
- Açık artırtmada satanlar.Buda iyi itemler için çok iyi bir yöntemdir.
D)Çiftlik
Biliyorum çiftçi değilsin fakat iyi materelleri öğütmelisin.Nerde bir materel görürsen hemen alın.Bunların bazıları yüksek lvl adamlara iyi paraya satılabilir.
![]()
Kaynak
http://pwi-forum.perfectworld.com/showthread.php?t=125991
çeviri bana ait

Alıntı